Promocija romana „Koncerti za obou” autora Nenada Veličkovića

Promocija romana „Koncerti za obou” autora Nenada Veličkovića

Promocija romana Nenada Veličkovića „Koncerti za obou”, održat će se u ponedjeljak, 29. novembra, u 19:00 sati, u Galeriji BKC-a.  Organizator promocije je JU „Bosanski kulturni centar KS“, knjiga je objavljena u izdanju izdavačke kuće „Fabrika knjiga“, a moderator na promociji će biti Zoran – Zoka Ćatić.

O knjizi:

Ovo je roman o ocu. Otac je osamdesetogodišnji oboista u penziji. Sa svojim sinom on živi na jedanaestom spratu sarajevskog nebodera. To znači da je roman o ocu roman i o sinu, precvalom doktorantu (tranzicijske) arhitekture i njegovoj krizi srednjih godina. Njih dvojica, otac i sin, uz popodnevnu kafu prate tursku sapunicu o Ferihi. Priča o ocu i sinu i sapunici o Ferihi ubrzo postane i priča o raspadu jugoslovenske države, ratu… I stvarima koje su došle poslije toga. Kao i onima koje su tome prethodile. A sve je lagano za čitanje, i uglavnom smiješno.

O autoru:

Nenad Veličković (Sarajevo, 1962), književnik i univerzitetski profesor, u Fabrici knjiga objavio je zbirke ogleda “Viva Sexico!” (2007), “Dijagnoza – patriotizam” (2010) i “Laža i apanaža” (2017), te studije “Školokrečina” (2012), “Akademsko šarlatanstvo” (2019) i “Odigravanje priče” (2020), kao i zbirku priča “Vitez švedskog stola” (2013) i bonton za tinejdžere “Ne govori mi dok te prekidam” (2018). Urednik je sajta za pravedno obrazovanje “Školegijum” i jedan od pokretača književnog festivala “Na pola puta” u Užicu.