Path

Dijalog za budućnost

Zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost” su do 30. juna 2021. sprovodili UNDP, UNICEF i UNESCO, u partnerstvu sa državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Republici Srbiji, uz financijsku podršku Fonda UN-a za izgradnju mira.

Opšti cilj zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” bio je stvaranje dodatnog prostora za konstruktivni dijalog između različitih zajednica, kao i između građana/ki i njihovih najviših izabranih liderki/a, promovišući na taj način miroljubivu koegzistenciju, jačanje poverenja i istinsko poštovanje različitosti.
 
 
Ova inicijativa pokrenuta je 2014. godine nakon sastanka Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.
Zajednički regionalni program “Dijalog za budućnost” su provodili UN agencije: UNDP, UNESCO i UNICEF, u partnerstvu sa državnim institucijama u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.