U SKLOPU TURNEJE „VANNA – 30 GODINA“, POPULARNA PJEVAČICA NAPOKON PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM, 16. 06. 2022. !

U SKLOPU TURNEJE „VANNA – 30 GODINA“, POPULARNA PJEVAČICA NAPOKON PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM, 16. 06. 2022. !

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica – Vanna, u sklopu svoje turneje „VANNA – 30 godina karijere“ svoj će solistički koncert održati u Sarajevu, 16. juna, u prostoru Bosanskog kulturnog centra ks, s početkom u 20h.

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala u čitavoj regiji prije samo nekoliko dana održala je „koncert života“ u rasprodanoj Areni Zagreb odakle je krenula njena slavljenička turneja kojom obilježava 30 godina pjevačke karijere.

Vanna je devedesetih zabljesnula kao vokal dance dua ET – Electro Team i potom se vinula u sam vrh regionalne muzičke scene na kojoj niže uspjehe već punih 30 godina. No, predstojeći koncert u BKC-u, Vannin je prvi solistički koncert u Sarajevu, a vijest da pjevačica napokon stiže u prijestolnicu Bosne i Hercegovine oduševila je fanove kojih ovdje zaista ima mnogo.

Uz svoju karizmu i jedan od najmoćnijih vokala regije, Vanna će na sceni BKC-a izvesti najveće hitove iz svog bogatog muzičkog opusa – od onih starih hitova uz koje smo odrastali iz vremena ET-a, poput legendarne „Tek je 12 sati”, „Ne traži ljubav”, ili „Da ti nisam bila dovoljna”, pa sve do popularnih pjesama „Kao da me nema”, „Daj mi jedan dobar razlog”, „Ja imam snage za to“ i novih hitova „Puna memorija”, „Loš trenutak”, „Pjesma o tebi“ i mnogih drugih.

U svojoj bogatoj karijeri, Vanna je dijelila je koncertnu pozornicu s brojnim uglednim orkestrima i umjetnicima, a 2018. godine, pjevala je zajedno s Andreom Boccelijem na njegovom velikom koncertu u Areni Zagreb. Dobitnica je i brojnih prestižnih glazbenih nagrada, višestruka i dugogodišnja dobitnica muzičke nagrade Porin, koju je i prošle godine osvojila kao najbolji ženski vokal. Njen posljednji studijski album „Izmiješane boje” koji je objavljen 2019. jedan je od Vanninih najuspješnijih albuma, s brojnim aktualnim hitovima, a Vanna se na albumu ponovno pojavila i kao prepoznata autorica stihova i glazbe.

Show koji je Vannina publika imala priliku doživjeti u Areni Zagreb 7. maja, istinski je višesatni spektakl i bogat presjek njezine stvaralačke i pjevačke karijere koji uskoro donosi pred Sarajlije. Koncertom u Areni Zagreb, Vanna je potvrdila da danas svoje pjesme stvara i izvodi s jednako mnogo starasti i karizme kao i prvoga dana, što će njena vjerna publika napokon imati prilike čuti i doživjeti uživo i u sarajevskom BKC-u 16. juna.

Koncert koji je pred nama podržali su i partneri: kao službena voda – Sarajevski kiseljak, te uz njih brendovi Somersby i Lasta.Ulaznice za Vannin koncert u BKC-u upravo su puštene u prodaju, a mogu se kupiti i rezervisati putem telefona 063/ 505- 000, ili na blagajni dvorane i u sistemu kupikartu.ba.