„Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ – predstava i koncert

„Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ – predstava i koncert

Legendarni reper Marin Ivanović – Stoka, u subotu, 11. novembra, nastupa u BKC-u sa autobiografskom predstavom/monodramom „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“.
Predstava počinje u 20:00 sati, a nakon toga će popularni „Stole“ u klupskom prostoru unutar BKC-a (Amfiteatatru) izvesti cjelovečernji hip-hop koncert, a sa njim će na muzičkom podijumu biti i MC Black Beriz, MC Geko, DJ Zli Džej, Đerko Ulica i Fejza.

Predstavu „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“ je do sada pogledalo više od 100.000 ljudi, a reper „Stoka“ je dobio stotine poruka mladih kojima je pomogla.

O predstavi kaže:
„Pripreme su trajale oko sedam mjeseci. S Petrom Radin radio sam selekciju teksta. Znali smo otići do Maksimira i snimati na diktafon moje “ružione” u životu i od tog smo onda uzeli one najbolje, najzanimljivije dijelove. Nakon toga sam se počeo nalaziti s redateljem Marijem Kovačem. Odlično je što sam imao stručne savjete i puno su mi pomogli, ali u konačnici je to moja priča i ja ju sam moram znati ispričati.“

„To predstava koja prikazuje najcrnje trenutke jednog narkomana, od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz.
Ne trebamo se drogirati da bismo bili ovisnici. Ne trebamo kockati da bismo zapali u dugove, laži, obmane i nemir.
Ovo je priča o svakome od nas, a ispričana iz ugla jednog trinaestogodišnjeg dječaka, koji dolazi iz stabilne obitelji i koji litru mlijeka dnevno i san da postane najbolji košarkaš svijeta zamijeni prvim jointom, a kasnije svim ostalim što slijedi. Ovo je priča o jednom pjevaču, koji je bio ovisan 18 godina o kokainu i koji se ohrabrio nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja ponovno ustati i napokon ustrajati.

Ovo je priča o Marinu Ivanoviću – Stoki, reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali. Ali ne i njegova obitelj. Ne i Bog. A on je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti. I upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao, i svjetlom na kraju tunela.

Ovo je predstava koju treba pogledati svaki teenager kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. Ovo je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi sa problemom i prepoznati ga u samom početku. Ovo je predstava za pedagoge, profesore, poslovne ljude, liječnike, psihologe i psihijatre, bake i djedove. Ovo je obiteljska predstava, makar prikazuje i najcrnije trenutke jednog narkomana od kojeg će vam se zavrtiti u glavi i smučiti. Ali, koju treba svatko pokazati kao svjedočanstvo da uvijek postoji izlaz.“

Ulaznice se mogu kupiti preko sistema Kupikartu.ba, tel. 063 – 505-000.

STOKA – STARA ŠKOLA KREKA (OFFICIAL VIDEO):
https://www.youtube.com/watch?v=nlNNJryjpLo