Promocija knjige „Uz Bistrik…“ autora Tonija Skrbinca 03.10. u 19 sati

Promocija knjige „Uz Bistrik…“ autora  Tonija Skrbinca 03.10.  u 19 sati

Promocija nove knjige Tonija Skrbinca, održaće se u JU Bosanski kulturni centar KS, u ponedjeljak, 3. oktobra u 19 sati. Knjiga nosi naziv „Uz Bistrik…“, a pored autora, na promociji će sudjelovati: Zlatko Dizdarević, Ahmed Bosnić, Maja Salkić, a nekoliko kompozicija će izvesti bh kantautor Al Dino.

Toni Skrbinac poznati novinar sarajevskog Oslobođenja koji danas živi kao apatrid u Mariboru objavio je 4. knjigu u izdanju izdavačke kuće Art Rabic sa kojom sarađuje već deset godina. Knjiga nosi naziv „Uz Bistrik…“, a kako autor kaže, sam naziv knjige govori da je u planu i drugi dio pod nazivom „Niz Bistrik…“. Knjiga „Uz Bistrik“ je skup izabranih priča punih nostalgije za mjestom življenja na kojem je proveo svoje dječaštvo, momačke dane i gdje je novinario, kako to kažu oni koji žive od novinarstva. Njegove priče neće nikoga ostaviti ravnodušnim, jer svako može u njima pronaći sebe. Naročito čitaoci iste generacije.

Antun – Toni Skrbinac je rođen u Zagrebu, studirao je Filozofski fakultet u Sarajevu u kojem je i radio dugi niz godina kao novinar Oslobođenja. Trenutno živi i radi na relaciji Sarajevo – Maribor.

Do sada je objavio tri knjige: „Mangupluci i uspomene“, „Uspomene – Radost i tuga made in Juga“, „Kad sam bio mlađan momak ja“.