Prezentacija ‘’Balkan (Hum) kao središte svijeta – Energija bosanskih piramida’’ 30. 05. U BKC-U

Pronalazač bosanskih piramida akademik Dr. Semir Osmanagić dolazi u Bosanski kulturni centar KS, gdje će održati prezentaciju ‘’Balkan (Hum) kao središte svijeta – Energija bosanskih piramida’’. Ovo će biti prilika i za promociju njegove nove knjige: ‘’Moja priča – Otkrivena tajna bosanskih piramida’’.

Dr. Osmanagić je istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama prevođenim na 17 jezika, član ruske Akademije prirodnih nauka iz Moskve, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dijaspori, član Aleksandrijskog arheološkog društva iz Egipta, dobitnik priznanja Kongresa SAD, nosilac priznanja ‘’Dijamant nauke o piramidama’’ Kongresa o piramidama u indijskom Bangaloreu, dobitnik priznanja ‘’Amelia Edward’’ o unaprijeđenju nauke o piramidama iz Čikaga, SAD. Proglašavan je dva puta ‘’Ličnošću godine u BiH’’ 2007. i 2021. Pronalazač je i glavni istraživač bosanskih piramida u Visokom od 2005. do danas. Prvi je počasni građanin Visokog (2006.).

Tokom predavanja govoriće o svijetu piramida i hronologiji istraživanja bosanskih piramida u posljednjih 18 godina te kako su one promjenile svjetsku istoriju. Bit će riječi o falsifikatima naše istorije koju su pisali osvajači iz Rima, Atene, Venecije, Beča, Londona, Carigrada, Londona i Berlina. Ko su stvarno bili kraljica Teuta, Aleksandar Makedonski, Baton, Tvrtko I ? Kako se odnose prema ilirsko-slavenskim narodima već 2.300 godina? Kako vladaju našim prostorima danas uz pomoć novca? Gdje leži budućnost naših naroda koji govore istim jezikom?

Predavanje i promocija knjige će se održati u utorak, 30. maja 2023. godine u velikoj dvorani BKC-a sa početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan.