POZIV ZA AUDICIJU/ POZORIŠNA PREDSTAVA „LJETOPIS O KRALJU TVRTKU“

POZIV ZA AUDICIJU/ POZORIŠNA PREDSTAVA „LJETOPIS O KRALJU TVRTKU“

JU „Bosanski kulturni centar KS“ poziva sve zainteresirane na audiciju za glumačke uloge u predstavi „Ljetopis o Kralju Tvrtku“. Na audiciju se pozivaju glumci stariji od 25 godina za muške uloge i svi zainteresirani mogu dobiti potrebne informacije o samoj audiciji (tekst za pripremu i ostalo) putem maila: info@bkc.ba. Audicija će se održati 28. 04. 2022. (četvrtak), u 11h, u Mulimedijalnoj sali JU BKC KS.

Pozorišna predstava nastaje po istoimenom romanu Jasmina Imamovića i u režiji Dine Mustafića. Dramatizaciju romana u pozorišnu dramsku formu radio je pisac Željko Hubač. Tekst se bavi životom velikog bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića i dramski je prikaz ličnosti ove velike historijske ličnosti BiH i Balkana. Akcent dramske predstave je na unutrašnjim odnosima njegovog porodičnog i društvenog okruženja u kojem je živio i djelovao.

Autorsku ekipu projekta, osim Dine Mustafića i Željka Hubača, čine renomirani umjetnici iz BiH (Osman Arslanagić, Amila Zulfikarpašić, Damir Imamović). Rad na predstavi je planiran tokom maja-jula ove godine.

Producent projekta je JU „Bosanski kulturni centar KS“, dok je koproducent UG „Scena“.