Potpisan memorandum o saradnji u okviru projekta “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo”

  • Post category:Novosti
Potpisan memorandum o saradnji u okviru projekta “Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo”

JU ”Bosanski kulturni centar KS”, kao učesnik projekta ”Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo”, zajedno sa još 17 relevantnih institucija potpisala je Memorandum o saradnji, u utorak, 08. juna 2021. godine, u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo.

Projekat realizuju Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo i Udruženje za lokalne razvojne inicijative ”Aldi” Goražde, uz finansijsku podršku DVV International – Ured za BiH.

Potpisnici Memoranduma su: Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, International University of Sarajevo, Srednja građevinsko-geodetska škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja škola za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović”, Ilijaš, Centar za promociju civilnog društva CPCD – SMART centar za obrazovanje odraslih, Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla”, “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR Sarajevo, Ustanova za obrazovanje odraslih “Nova zanimanja” Sarajevo, PU za obrazovanje odraslih Senad Hair Academy, Centrotrans d.d. i Dizart d.o.o.
Klix.ba link:  https://www.klix.ba/vijesti/bih/jacanje-lokalnog-partnerstva-u-oblasti-obrazovanja-odraslih-u-kantonu-sarajevo/210609039?fbclid=IwAR05CqdOBx9Ak8MGiz_G8IFc1-Dg7TdoeWFJD1wJ09XAXOUJdbyfoVGCoAQ