NERMIN PUŠKAR NASTUPA NA BAŠČARŠIJSKIM NOĆIMA 4. JULA

NERMIN PUŠKAR NASTUPA NA BAŠČARŠIJSKIM NOĆIMA 4. JULA

Nakon duže pauze, jedan od najboljih vokala Bosne i Hercegovine, Nermin Puškar – Puško će ponovo nastupiti pred publikom u Sarajevu. Koncert će se održati 4. jula, u 21 sat, u okviru Festivala Baščaršijske noći na otvorenoj pozornici koja će biti postavljena u ulici Zelenih beretki. Puško će zajedno sa bendom, koji čine vrhunski profesionalni muzičari iz BiH i Slovenije, izvesti pjesme koje su obilježile njegovu uspješnu dugogodišnju muzičku karijeru, pjesme koje su, slobodno možemo reći, obilježile jedan vremenski period i uz koje je odrasla cijela jedna generacija.

Kao predgrupa će na koncertu nastupiti bend “Tetak 13.”, petočlana ekipa koja izvodi energični autorski rock repertoar. Do sada su objavili četiri singla, a planiraju do kraja godine objaviti i prvi studijski album.

Poslije velikog uspjeha koji je postigao sa grupama “Krug” i “Knock out”, s kojima je izdao dva albuma, Nermin se fokusirao na autorski rad, te izdao prvi solo album, pod nazivom “Novi svijet”.  U proteklom periodu izgradio je svoj muzički stil i ukus, kombinujući razne muzičke pravce, ali se u osnovi svih njegovih pjesama nalazi moderni melodični rock. Tenutno boravi u Ljubljani, gdje radi na projektima nekih od najistaknutijih slovenskih i regionalnih izvođača.

Publika će tako početkom jula biti u prilici da prati utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu, ali će moći da prati i interesantne i raznovrsne programe Baščaršijskih noći koje će trajati cijeli mjesec.

Uskoro donosimo više informacija o kompletnom programu Festivala.