Marko Louis- koncert

Marko Louis- koncert

Marko Louis će u subotu 21. 07. u 21 sat, nastupiti na festivalu Baščaršijske noći, na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.
Marko Luis je pjevač, tekstopisac, muzički producent i profesionalni dizajner zvuka. ”Shine on me”, njegov prvi solo album je kombinacija svih boja i uticaja njegovog života. Budući da potiče iz muzikalne porodice (njegov otac je bio popularni pjevač Louis), bilo je logično da će se ti uticaji jednog dana udružiti i stvoriti novi sjaj. Album prikazuje zvuk soula, R’n’B, popa i elemente balkanske i orijentalne kulture. Njegova dalja karijera bilježi još dva albuma ”Beskraj” i ”Uživo”, te saradnja sa priznatim balkanskim i svjetskim umjetnicima.

Marko Stojanović Louis je rođen 25.01.1985 u Minhenu, Njemačkoj, gdje je završio osnovnu školu, ekonomsku školu i školu za perkusije u sklopu Minhenskog konѕervatorijuma. Profesionalno se bavio košarkom od 1999. do 2006. godine. 2007. godine Marko se preselio u Beograd da bi upisao Fakultet Dramskih Umetnosti na katedri za Snimanje i Dizajn Zvuka na kojoj je uspješno diplomirao i završio master 2014. godine. Paralelno sa fakultetom Marko je svirao perkusije sa svojim ocem Ljubišom Stojanovićem Louis-om.

Sa svojim autorskim soul bendom Marko je izdao dva albuma. Marko Stojanović Louis je član klupskog benda St. Louis bend koji je aktivan i uspešan na klupskoj sceni u regionu od 2008. godine. U maju 2015. godine Marko je izdao svoj prvi solistički album pod nazivom ”Shine On Me”, koji je kompletan na engleskom jeziku. Od tada se posvećuje solo karijeri na kojoj i danas vrijedno radi. Nakon albuma ”Shine On Me” u aprilu 2017. godine izdaje svoj drugi solistički album pod nazivom ”Beskraj” koji za razliku od prethodnog albuma nosi zreliji zvuk. Prilikom promocije albuma ”Beskraj” obilazi cijeli region, te nastupa na festivalima i na samostalno organizovanim koncertima na kojim postiže veliki uspjeh. Turneja ”Beskraj” još uvijek traje, te Marko uporedo radi i na novom albumu pod nazivom ”Euridika”, kao i na organizaciji turneje po regionu i Evropi.

Pored autorskih albuma Marko Louis je učestvovao u mnogobrojnim muzičkim projektima i bio je gost u različitim eminentnim sastavima.