Koncert za violinu i klavir na Baščaršijskim noćima -Ivan Otašević i Snježana Popović-Vuleta

Koncert za violinu i klavir na Baščaršijskim noćima -Ivan Otašević i Snježana Popović-Vuleta

Ivan Otašević, violina i Snježana Popović-Vuleta, klavir održaće koncert u okviru Festivala Baščaršijske noći, u ponedjeljak, 24. 07. u Galeriji BKC-a u 20:30 sati.  Visoki izvođački nivo i zahtjevne kompozicije čuvenih kompozitora krase nastupe ovih umjetnika, a na programu koncerta će biti djela koja su komponovali: Giuseppe Tartini, Eduard Grieg, Ernest Bloch i Henryk Wieniawski.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ivan Otašević prvi ciklus studija i magistarske studije uspješno završava u klasama prof. Uroša Pešića i prof. Marije Jokanović u Beogradu. Jedan je od osnivača Banjalučke filharmonije 2010. godine, u kojoj je angažovan kao direktor i umjetnički rukovodioc, te je sa tom filharmonijom nastupao na preko 150 koncerata u zemlji i inostranstvu. Nastupa također i sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom, Crnogorskim gudačkim orkestrom, UaMO „Stanislav Binički“. Od 2005. godine je zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i trenutno je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina. Od 2012. godine je rukovodilac Katedre za gudačke instrumente.

Snježana Popović-Vuleta osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjaluci. Diplomirala je 2000. godine, a magistrirala 2010. godine na Fakultetu muzičke umetnosti, u Beogradu. Trenutno radi na Akademiji umjetnosti u Banjaluci u zvanju redovnog profesora na predmetima Klavir, Klavirski praktikum i Korepeticija i čitanje s lista.

BIOGRAFIJE:

flashmul

IVAN OTAŠEVIĆ – violina

Ivan Otašević je rođen u Beogradu, prvi ciklus studija i magistarske studije uspješno završava u klasama prof. Uroša Pešića i prof. Marije Jokanović.

Tokom školovanja i studija učestvuje na brojnim Festivalima, Republičkim, Saveznim, Internacionalnim takmičenjima na kojima osvaja nagrade i priznanja.

Svoje značajne solističke koncertne nastupe i ostale koncertne nastupe, ostvaruje u značajnim koncertnim salama u zemlji i inostranstvu: Republika Srbija, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija, Francuska, Švedska, Finska, Mađarska, Italija, Grčka, Austrija..

Stručno se usavršava na seminarima renomiranih stranih i domaćih violinskih pedagoga: prof. Galina Turčaninova-Rusija, prof. Vili Mokacjan-Jermenija, prof. Ana Meljnik-Ukrajina, prof. Uroš Pešić-Srbija, prof. Dejan Mihajlović-Srbija.

Jedan je od osnivača Banjalučke filarmonije.

Od osnivanja Banjalučke filharmonije 2010. godine je angažovan kao direktor i umjetnički rukovodioc Banjalučke filharmonije sa kojom realizuje i nastupa na preko 150 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Osim Banjalučke filharmonije nastupa i sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom, Crnogorskim gudačkim orkestrom, UaMO „Stanislav Binički“.

Tokom 2019/2020 i 2020/2021. nastavne godine, održava majstorske radionice na „Consetrvatorio Giuseppe Tartini“, Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao gostujući profesor.

Za Radio-Televiziju Beograd 1. program, Radio Televiziju Republike Srpske (RTRS) i Arhiv Bosne i Hercegovine snima trajne snimke kompozicije C. Franka, C. Saint-Sansa, J. S. Baha, A. Pjacole i V. Miloševića.

Član je Muzikološkog društva Republike Srpske, Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske, Udruženja muzičkih i baletskih umjetnika Srbije i Asocijacije gudača Srbije.

Od 2005. godine je zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci po osnovu stalnog angažmana i trenutno je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina. Od 2012. godine je rukovodilac Katedre za gudačke instrumente.

Snježana Popović Vuleta

rođena je 1976. godine u Zagrebu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Vlado Milošević” u Banjaluci, u klasi profesora Branke Kuzmanović.

Diplomirala je 2000. godine, a magistrirala 2010. godine na Fakultetu muzičke umetnosti, u Beogradu, u klasi profesora Dubravke Jovičić.

Učesnik je manifestacije Balkan Art u 2002 – Italija, internacionalnog muzičkog festivala „Nei suoni dei luoghi2 2010 – Italija, manifestacije Dani Vlade S. Miloševića – Banjaluka, festivala Ohridsko ljeto 2017, festivala „Sarajevska zima 2018”, festivala FIMU –Belfort 2021. Kao solista sarađivala je sa orkestrom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Banjalučkom filharmonijom. Nastupala je u više koncertnih prostora: Galerija Art Get, Galerija SANU, Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca – Beograd, Muzej Savremene umjetnosti, KC Banski Dvor, – Banjaluka, Kulturni Centar Gradiška, Koncertna dvorana Muzičke akademije u Sarajevu, Matica srpska Novi Sad, Dom oružanih snaga Sarajevo, Bosanski kulturni centar Sarajevo, Dom kulture Jajce, Zavičajni muzej Trebinje, Narodno pozorište Zenica…

Usavršavala se na kursevima Konstantina Bogina, Nataše Veljković, Arbo Valdme, Vladimira Miloševića i Aleksandra Serdara.

Pedagoškim radom se bavila u muzičkim školama „Jovan Bandur”- Pančevo, „Davorin Jenko” – Beograd i „Opus’ – Banjaluka. Član je žirija na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Trenutno radi na Akademiji umjetnosti u zvanju redovnog profesora na predmetima Klavir, Klavirski praktikum i Korepeticija i čitanje s lista, u Banjaluci. Nastupa kao solista, član klavirskog dua, klavirskog trija i kao klavirski saradnik.