KONCERT “BOŠKO JOVIĆ I GOSTI” 17. MARTA U BKC-U

KONCERT “BOŠKO JOVIĆ I GOSTI” 17. MARTA U BKC-U

U Bosanskom kulturnom centru KS, 17. marta nastupa gitarista Boško Jović. Koncert pod nazivom „Boško Jović i gosti“ organiziraju Muzičko udruženje „Simfo“ i Udruga „Libertas“.

Gosti koncerta u BKC-u će biti dugogodišnji suradnici Boška Jovića: Amira Medunjanin, Mustafa Šantić i Dino Šaran, a na bini će mu se pridružiti i basista Marijo Rašić, violinist Vanja Radoja i harmonikaš Antonio Vrbički.

Nakon rasprodanog koncerta na „Jazz Festu“ Sarajevo, gitarist, umjetnik i pedagog Boško Jović ponovno će sarajevskoj publici pružiti vrhunski muzički ugođaj, ovaj put u ambijentu Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Raznovrstan solistički repertoar s ukupno tri izdana albuma okrunjen je nedavno objavljenim albumom „Napiši jednu ljubavnu“, snimljenim u suradnji s basistom Marijom Rašićem.

Spomenuti album izdala je izdavačka kuća „Croatia Records“ iz Zagreba. Dva dana nakon Sarajevskog nastupa, koncertna promocija albuma „Napiši jednu ljubavnu“ bit će održana i u dvorani „Lisinski“ u Zagrebu.

Karte za koncert su u prodaji na biletarnicama BKC Sarajevo i Skenderija, te na portalu kupikartu.ba. Rezervacija ulaznica putem telefona 063 – 505 -000.