U subotu, 22. 07. obustava saobraćaja zbog koncerta ispred Narodnog pozorišta

Obavještava se javnost da će u subotu, 22. 07. 2023. godine od 18:00 do nedjelje, 23. 07. 2023. do 01:00 biti potpuno obustavljen saobraćaj u dijelovima ulica: Branilaca Sarajeva i Kulovića.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulici: Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Kulovića i u ulici Kulovića – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta, na Pozorišnom trgu – Susan Sontag, na kojem nastupaju Femi Kuti & and The Positive Force i Dado Topić & TIME Company.

Koncert se dešava u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru Festivala Baščaršijske noći u saradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo/Kultura na ulice, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjedonosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.