U nedjelju, 30. 07. obustava saobraćaja zbog koncerta na Trgu Prve brigade policije (Centralna pozornica Vijećnica)

U nedjelju, 30. 07. obustava saobraćaja zbog koncerta na Trgu Prve brigade policije (Centralna pozornica Vijećnica)

OBAVJEŠTENJE

BAŠČARŠIJSKE NOĆI  (CENTRALNA POZORNICA VIJEĆNICA) – IZMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICAMA: Avdage Šahinagića, Obala Isa-bega Ishakovića i Šeher-Ćehajina čikma.

Obavještava se javnost da će u nedjelju, 30. 07. 2023. godine od 19:00 sati do ponedjeljka, 31. 07. 2023. do 00:30 sati, biti potpuno obustavljen saobraćaj U DIJELOVIMA ULICA: AvdageŠahinagića, Obala Isa-bega Ishakovića i Šeher-Ćehajina čikma.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulici:

  1. Obala Isa-bega Ishakovića na dijelu od raskrsnice sa mostom Tabaci do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma.
  2. Šeher-Ćehajina čikma na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Isa-bega Ishakovića do raskrsnice sa ulicom Avdage Šahinagića.
  3. Avdage Šahinagića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Franjevačka do raskrsnice sa ulicom Šeher-Ćehajina čikma.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta, na Trgu Prve brigade policije, na kojem nastupa Hanka Paldum sa Orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a.
Koncert se dešava u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru Festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjedonosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja