U BKC-u cjelodnevni praznični program povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U BKC-u cjelodnevni praznični program povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1. Marta – Dana nezavisnosti  Bosne i Hercegovine u srijedu, 01. 03. 2023. godine u sarajevskom BKC-u bit će održan niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim će se obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje. Programi se održavaju u organizaciji JU „Bosanski kulturni centar KS“, generalni pokrovitelj manifestacije je Vlada Kantona Sarajevo.

Budite dio nesvakidasnjeg cjelodnevnog provoda i praznične atmosfere!!! Ovog 1. Marta centralno mjesto dobre zabave bit će sarajevski BKC. Dođite u 11 sati i povedite malu raju, najmlađe sugrađane na dječiju predstavu Gdje se krije svijet čarolije“.

U programu za djecu, ali  i za sve ostale koji su raspoloženi za zabavu i druženje učestvuju glumci Ana Tikvić i Kemal Čebo, Mirsad Abdagić-Kike i plesni studio AuroraKUD Baščaršija.

Poslušajte kakav je DJ set i klupski program, koji će trajati od 20 do 24 sata, domaćoj publici pripremio DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion. Klupsko ime koje je već dugi niz godina sinonim za odličnu old school i modernu elektronsku muziku.

I prisustvujte svečanom tematskom programu koji je povodom 1. Marta osmislio i uživo će uz prisustvo publike, sa pozornice iz velike dvorane BKC-a voditi doajen bh novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima.

Zajedno sa Senadom Hadžifejzovićem, nekoliko eminentnih voditeljskih imena će iz Velike dvorane i Galerije BKC-a, uživo uz prisustvo publike, voditi razgovore sa mnogobrojnim reprezentativnim gostima iz svijeta muzike, glume, politike, novinarstva, književnosti, univerzitetskim profesorima. Istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog,  života Bosne i Hercegovine.

Ovaj svečani praznični program odvijat će se uživo pred publikom, uz posebnu scenografiju i uz direktno prenošenje putem video ekrana, trajat će od 18:45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog Dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

U okviru muzičkog dijela programa za dobru svirku i praznično druženje pobrinuće se i cover bendovi, „Bluesa“ i „Grupa Dernex“ koji će od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC-a izvoditi najbolju domaću i stranu muziku, dok će se paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ovog 1. Marta BKC postaje cjelodnevno centralno mjesto praznične zabave. Dođite da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ulaz ne sve programe je slobodan.

srijeda, 01. 03.2023.

11:00predstavaGdje se krije svijet čarolije“- muzičko – zabavni program za djecu / galerija BKC, Učestvuju glumci:  Ana Tikvić i Kemal Čebo. Mirsad Abdagić-Kike, Baletni studio „Aurora“ – KUD Baščaršija.  Autor i režiser: Dževad Hadžić.

Program namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje


20:00 – 24:00
Praznični muzički program. Druženje i DJ zabava – DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion za domaću publiku bira funk, soul, oldshool hip-hop i modernu elektroničku muziku. U neprestanom istrazivanju različitih muzičkih žanrova, Audio InFunktion nesmetano plovi između old school i modernih beatova i publici iznosi najbolje od oba svijeta / Atrij BKC

18:45 – 20:30  Senad Hadžifejzović uživo zajedno sa specijalnim gostima. Poznata voditeljska lica razgovarat će sa brojnim Istaknutim ličnostima iz društvenog i javnog,  života Bosne i Hercegovine / velika dvorana i galerija BKC

21:00 –  24:00 „Bluesa“ i Grupa „Dernex“ izvode najbolju domaću i stranu pop i blues-rock muziku  / galerija BKC

Ovogodišnji program obilježavanja jednog od najznačajnih praznika za našu državu sastojat će se iz više segmenata i zamišljen je tako da posjetioci tokom prazničnog dana na istom mjestu mogu pratiti nekoliko prigodnih, konceptualno različitih sadržaja koji će se uz posebnu scenografiju i uz diretno prenošenje putem video ekrana dešavati istovremeno u različitim prostorima i na različitim pozornicama sarajevskog BKC-a. Zgrade za koju mnogi smatraju da je jedna od najljepših i najznačajnih historijskih građevina ne samo u Sarajevu nego i u Bosni i Hercegovini.

Program počinje u srijedu 01. 03. u 11,00 sati, u galeriji BKC-a dječijom predstavom pod nazivom „Gdje se krije svijet čarolije“. U predstavi glume: Ana Tikvić i Kemal Čebo, autor i režiser je Dževad Hadžić. U programu učestvuje Mirsad Abdagić-Kike, koji je ujedno i autor muzike, dok je aranžman pisao Damir Arslanagić. Song „Prijatelji“ je otpjevala Mirna Jogunčić, dok je scenografiju radila Džejlana Karaman-Pašić.  Za plesnu koreografiju biće zadužen Baletni studio „Aurora“ – KUD Baščaršija.

Program je namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje. Nakon predstave bit će dodijeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola KS za dostavljene likovne i literarne radove na temu ”Zemljo moja”.

Siže predstave „Gdje se krije svijet čarolije  – „Djeca su nezadovoljna jer misle da nešto propuštaju i pitaju se gdje je taj svijet čarolije. Nakon niza avantura na kraju saznaju da je čarolija u njima, da oni stvaraju svoju čaroliju u sebi, druženjem sa svojom porodicom, prijateljima, u svom okruženju, kroz svoja djela, učenjem i sazrijevanjem“.

U drugom dijelu programa obilježavanja 1. Marta, u BKC-u istovremeno će se održavati nekoliko događaja, koji će se unutar zgrade prenositi putem videoekrana.

Od 20 do 24 sata, u Atriju (u prizemlju zgrade) će biti organizovano druženje i DJ zabava na kojoj će za posjetioce funk, soul, oldshool hip-hop i modernu elektroničku muziku birati bh DJ i muzički producent Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion. Bez sumnje jedan od najcjenjenijih bh DJ-eva i producenata sa svojim jedinstvenim stilom i karakterističnim zvukom posjetiocima obećava pregršt dobre zabave i vrhunsko miksanje: funk, soul, oldschool hip-hop i moderne elektroničke muzike. U neprestanom istrazivanju različitih muzičkih žanrova, Audio InFunktion nesmetano plovi između old school i modernih beatova i publici iznosi najbolje od oba svijeta.

Legendarni Gang of Four (UK), K+Lab (NZ), Buck Rogers (AUS), Quincy Jointz (GER), Dubioza Kolektiv, ili Frenkie samo su neki od izvođača čije je materijale remiksirao. Ubilježio je izdanja na svim krajevima planete, od Amerike, Novog Zelanda, Australije, Japana, do Velike Britanije, Njemačke, Grčke za izdavačke kuće: Switchstance Recordings, Menart, Spring Strut Records, Neu Groenland Records, Timewarp Music, Junkfood Recordings, Bass Mechanix, itd…

Pozornicu je dijelio sa inostranima artistima kao što su: Aloe Blacc, Flying Lotus, DJ Vadim, LTJ Bukem, Dj Zinc, Phace, Mefjus, Herbaliser, Africa HiTech, ASkillz, Stickybuds, Funkanomics, Manu Chao, Jazzanova i mnogi drugi, a od domaćih artista sa kojima je nastupao – Dubioza Kolektiv, Billain, Frenkie, Edo Maajka, Baga Sound, Kandzija & Toxara, Hain Teny i mnogim drugim…

Dugogodišnji rad u vlastitom studiju i nepogrešivi DJ nastupi lansirali su ga među festivale poput Sonar Festival (Barcelona), Berlin Film Festival, Terraneo Festival, Southern Soul Festival, Sarajevo Jazz Festival, i mnogih drugih. Nastupao je širom Europe, Australije, te na kompletnom prostoru ex Yu. Više od 15 godina producira radijske emisije, trenutno je u radijskom eteru kroz Red Bull Radio Show koji se emituje sedmično na talasima Radija Sarajevo. Radio je muziku i sound design za više pozorišnih predstava, kratkih, dokumentarnih i crtanih filmova, kao i produkciju za bandove, solo artiste, TV i Radio. 

U isto vrijeme, u Velikoj dvorani i Galeriji BKC-a, u 18,45 sati, će početi  svečani tematski dio programa koji je povodom 1. Marta, jednog od najznačajnijih historijskih datuma Bosne i Hercegovine, osmislio i uživo će sa pozornice iz velike dvorane BKC-a uz prisustvo publike voditi doajen bh novinarstva, Senad Hadžifejzović, zajedno sa svojim specijalnim gostima. Značajnim i istaknutim imenima iz društvenog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Program će se uživo uz prisustvo publike istovremeno održavati u Velikoj dvorani i Galeriji BKC-a. Voditelji, uvaženi gosti, pjevači i muzičari iz Galerije BKC-a će se putem video ekrana direktno uključivati u program koji će se odvijati u Velikoj dvorani. Nekoliko eminentnih voditeljskih imena, vodit će razgovore sa mnogobrojnim reprezentativnim gostima iz svijeta muzike, glume, politike, novinarstva, književnosti, univerzitetskim profesorima itd. koji su u tom vremenu bili direktni učesnici značajnih historijskih događaja za Bosnu i Hercegovinu i koji će se ovom prilikom prisjećati najupečatljivijihj momenata vezanih za 1. Mart.

Ovaj svečani program u Velikoj dvorani i Galeriji BKC-a će se održavati uz prisustvo publike,  trajat će od 18,45 do 20,30 sati, a prenosit će se i uživo putem Face televizije u specijalnom izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hažifejzovićem, te putem programa TVSA.

Nakon završetka svečanog dijela programa, posjetitelji će moći nastaviti praznično druženje u okviru muzičkog dijela programa. Od 21 do 24 sata na pozornici u Galeriji BKC će nastupiti cover bendovi koji izvode najbolju domaću i stranu pop i blues-rock muziku, „Bluesa“ i „Grupa Dernex“, dok će se paralalelno sa tim događajem, u Atriju BKC-a nastaviti svirka i dobra zabava uz DJ muziku koju će puštati Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion.

Ovog 1. Marta BKC postaje centralno mjesto praznične zabave. Dođite da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ulaz na sve programe je besplatan.

BIOGRAFIJE

Nenad Kovačević alias Audio InFunktion  

Nenad Kovačević, alias Audio InFunktion, je muzički producent, sound designer, radijski urednik i DJ iz Sarajeva, BiH. Uspješno se bavi audio produkcijom, komponovanjem & sound designom već duži niz godina. Radio je muziku i sound design za više pozorišnih predstava, kratkih filmova, dokumentarnih filmova, crtanih filmova, kao i produkciju za bandove, solo artiste, TV i Radio.

Tokom karijere koja traje već skoro 20 godina uspješno se bavio različitim segmentima muzke. Od komponovanja muzike i sound design-a na predstavama u režiji Dine Mustafića “Vrli novi svijet” i “Samo nek ne puca” u Pozorištu Mladih, zatim saradnja sa Milošem Lazinom na predstavi «Dug» u Kamernom Teatru 55, sound design za kratki film “The String Puppet” Berlin Film Festivala u režiji Alexander Franka, snimanja Filharmonijskog orkestra Milanske Skale u Narodnom pozorištu Sarajevo, snimanja i miksanja gudačkih kvarteta za SCMF, miksanja i editovanja serije dokumentarnih filmova za Al Jazeera Balkans, preko studijske produkcije za Dubioza Kolektiv, FMJAM, Božu Vreću, Kontru, Billain-a, pa sve do sound designa i muzike za višestruko nagrađivani dokumentarni film Tarika Hodžića «Scream for me Sarajevo» sa Bruce Dickinson-om iz Iron Maiden banda u glavnoj ulozi. Ovo su samo neki od uspješnih projekata koji stoje iza ovog umjetnika.

DJ je istančanog ukusa, vrsni poznavatelj starije muzike (funk, soul, old-school hip-hop), isto koliko i recentnih stilova moderne elektroničke muzike. Dugogodišnji rad u vlastitom studiju i nepogrešivi DJ nastupi lansirali su ga među festivale poput Sonar Festival (Barcelona), Berlin Film Festival, Terraneo Festival, Southern Soul Festival, Sarajevo Jazz Festival, i mnogih drugih. Nastupao širom Europe, Australije, i kompletan prostor exYu. Više od 15 godina producira radijske emisije, trenutno u eteru kroz Red Bull Radio Show koji se emituje sedmično na talasima Radija Sarajevo.

Može se pohvaliti i da je bio učesnik na prestižnoj Red Bull Music Academy, izdanju iz 2006. godine održanom u Melbourneu i Berlinale Talent Campusu, u Berlinu 2008.

U neprestanom istrazivanju različitih muzičkih žanrova, Audio InFunktion nesmetano plovi između old school i modernih beatova i publici iznosi najbolje od oba svijeta. Legendarni Gang of Four (UK), K+Lab (NZ), Buck Rogers (AUS), Quincy Jointz (GER), Dubioza Kolektiv, ili Frenkie samo su neki od izvođača čije je materijale remiksirao. Ubilježio izdanja na svim krajevima planete, od Amerike, Novog Zelanda, Australije, Japana, do Velike Britanije, Njemačke, Grčke za izdavačke kuće: Switchstance Recordings, Menart, Spring Strut Records, Neu Groenland Records, Timewarp Music, Junkfood Recordings, Bass Mechanix, itd…

Pozornicu je dijelio sa inostranima artistima kao što su Aloe Blacc, Flying Lotus, DJ Vadim, LTJ Bukem, Dj Zinc, Phace, Mefjus, Herbaliser, Africa HiTech, ASkillz, Stickybuds, Funkanomics, Manu Chao, Jazzanova i mnogi drugi, a od domaćih artista sa kojima je nastupao – Dubioza Kolektiv, Billain, Frenkie, Edo Maajka, Baga Sound, Kandzija & Toxara, Hain Teny i mnogim drugim…

Senad Hadžifejzović, bosanskohercegovački novinar, rođen je 1962. godine u Sjenici.  Studirao je novinarstvo na Fakultetima političkih nauka u Beogradu i Sarajevu, a diplomirao je u Sarajevu 1984. godine. Njegov prvi tekst objavljen je 1974. godine. Radio je u brojnim medijima kao reporter, voditelj i urednik. Pisao je za Večernje Novosti (Beograd), Borbu (Beograd), Omladinske novine (Beograd), Radio Index 202 (Beograd), Radio Sarajevo 202, sarajevske Večernje novine i Naše Dane. Bio je urednik Zajedničkog programa radio stanica BiH, te je uređivao i koordinirao program 52 lokalne stanice. Završio je specijalizaciju televizijske i dokumentarne režije na FAMU akademiji u Pragu 1988. godine. Prvi televizijski talk-show u Jugoslaviji pokrenuo je 1990. pod nazivom “HadžiFace to Face“. Bio je najmlađi urednik Dnevnika, centralne informativne emisije Televizije Sarajevo. Tri godine radio je kao dopisnik francuskog radija RFI. Glavni urednik Informativnog programa TVBiH postaje 1996. godine, a dvije godine kasnije imenovan je za glavnog i odgovornog urednika i direktora Televizije BiH. Knjigu “Rat uživo“, koju je objavio 2002. godine proglašena je knjigom godine u Bosni i Hercegovini naredne godine. Projekat Dnevnika „Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem“ nastavlja 2003. godine. Face TV osniva 2009. godine.

Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalih, TV ličnost godine (1991), Najbolji novinar u Bosni i Hercegovini-Savez novinara BH (1993), Najbolja TV emisija u Bosni i Hercegovini – “Face to face” (1996), Najveće društveno priznanje – Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva (2005), Najbolji novinar u BiH – Društvo novinara BH (2014), Nagrada za hrabrost „BH Akademija USA“ u Vašingtonu (2017).

Ulaz na sve programe je slobodan.