Realizacijski timovi iz Podgorice i Sarajeva, sastali se u Sarajevu u cilju finalizacije dogovora oko završnih priprema za projekat „Glasovi mira“

  • Post category:Novosti
Realizacijski timovi iz Podgorice i Sarajeva, sastali se u Sarajevu u cilju finalizacije dogovora oko završnih priprema za projekat „Glasovi mira“

Predstavnici realizacijskih timova projekta „Glasovi mira“ sastali su se u petak, 22. januara 2021. u Sarajevu,  u prostorijama Bosanskog kulturnog centra KS, mjesec dana pred realizaciju ovog  muzičko-dramskog projekta. 

JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Sastanaku je prisustvovala Snežana Burzan, direktorica JU Kulturno-informativni centar “Budo Tomović“, koja je tim povodom doputovala iz Podgorice, kao predstavnik partnerske Ustanove, koja učestvuje u ovom prekograničnom projektu.

Kao predstavice tima iz Sarajeva, sastanku su prisustvovale Edina Arnautović, v.d. direktorica JU BKC KS, Irena Orozović, umjetnička koordinatorica koja ujedno potpisuje i režiju projekta i Adnana Emirhafizović, članica realizacijskog tima.

Tema sastanka su bili završni dogovori vezani za realizaciju ovog, kompleksnog muzičko-dramskog projekta u kojem učestvuju hor, orkestar i škole glume iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Mjesec dana pred izvođenje djela velškog kompozitora Karla Jenkisa „The Armed Man: A Mass For Peace“, predstavnici timova su razgovarali o neophodnim završnim umjetničkim i tehničkim segmentima realizacije projekta, kako bi sve proteklo po planu, te kako bi se publici u Sarajevu i Podgorici priredio jedan nesvakidašnji i poseban umjetnički doživljaj.

Uskoro nas u BKC-u nas očekuje početak finalnih horskih i orkestarskih proba, te inkluzivnih teatarskih radionica!