PROMOCIJA KNJIGE TEŠANJSKI LEKSIKON 02. 12. 2021. U 17:00 SATI

PROMOCIJA KNJIGE TEŠANJSKI LEKSIKON 02. 12. 2021. U 17:00 SATI

U JU BKC KS će u četvrtak, 02. 12. u 17:00 sati, biti održana promocija knjige Tešanjski leksikon autora mr. sci. Sakiba Kurtića.

Knjiga je objavljena u izdanju Izdavačko-štamparske kuće Planjax Komerc iz Tešnja, a u programu će pored autora kao promotori sudjelovati: Akademik prof. dr. Džemal Najetović, Akademik prof. dr. Nedžad Korajlić, te doc. dr. Bajruzin Hajro Planjac, urednik. Moderator će biti, doc. dr. Almina Alagić.

O knjizi:

Ovih dana iz štamparije PLANJAX print izašao je TEŠANJSKI LEKSIKON autora mr. sci. Sakiba Kurtića.„Ova knjiga jedinstvena je u tešanjskom teritorijalnom okviru, upravo zato što oslikava znatan broj relevantnih ličnosti (u formi leksikografskog zapisa) koje su kroz razne vremenske periode značile za Tešanj i tešanjski kraj. Upravo i zato što, osim ličnosti, na svojevrstan način, predstavlja znatan broj firmi – preduzeća, naselja, spomen-obilježja, političkih stranaka, bogomolja, toponima koji su obilježili i koji i dalje obilježavaju ovaj teritorij koji je, u historijskom i ovovremenskom kontekstu, uvijek bio i ostao prepoznatljiv, kako u BiH tako i šire. Knjiga Tešanjski leksikon, kako reče autor u Uvodnim napomenama, moći će poslužiti i kao specifičan priručnik dostupan na korištenje svim kategorijama korisnika,“ rekao je prof.dr. Nedžad Korajlić u svojoj recenziji.

Sarajevo, Tešanj, septembra 2021. acc. prof. dr. Nedžad Korajlić.