Predstavljena nova knjiga autora Michael-a Martens-a

Predstavljena nova knjiga autora Michael-a Martens-a

Drugi sajamski dan završio je predstavljanjem nove knjige autora Michael-a Martens-a, pod nazivom  „U požaru svjetova. San zvani Jugoslavija“. Promotor je bio Vahidin Preljević.

Ovo je bilo drugo gostovanje ovog njemačkog autora na Sajmu KUN, nakon što je 2019. godine predstavio biografiju Ive Andrića pod nazivom „ „Ivo Andrić u požaru svjetova – jedan europski život“, koja je bila izuzetno dobro prihvaćena u regionu.

Michael Martens (Hamburg, 1973.) njemački je novinar i pisac. Od 1995. do 2000. živio je u Sankt Peterburgu, Kijevu i drugim gradovima istočne Evrope. Od 2002. godine politički je dopisnik Frankfurter Allgemeine Zeitunga. Sedam godina proveo je u Beogradu, šest u Istanbulu, tri u Ateni. Od 2019. živi u Beču. Njegova knjiga U potrazi za junakom, objavljena 2011, priča je o njemačkom vojniku koji je postao narodni heroj u Jugoslaviji. Martens je 2019. godine objavio opsežnu biografiju nobelovca Ive Andrića pod nazivom U požaru svjetova. San zvani Jugoslavija njegova je posljednja knjiga.