Predstava za najmlađe sugrađane “Gdje se krije svijet čarolije”

Predstava za najmlađe sugrađane “Gdje se krije svijet čarolije”

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, koja se održava od 2. do 9. maja, pripremljen je i bogat program za naše najmlađe sugrađane. Tako će predstava/muzičko – zabavni program za djecu”Gdje se krije svijet čarolije” biti održana u Multimedijalnoj sali Općine Ilidža – nekadašnjem kinu Igmanu ponedjeljak, 8. 5. u 12 sati.

Isti program bit će izveden u Općini Novo Sarajevo – u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, u utorak, 9. maja u 12, sati, te u Galeriji sarajevskog BKC-a, u srijedu, 10. maja u 12 sati.

Ulaz je slobodan.

U ovoj predstavi, koja je namijenjena maloj raji, djeci Sarajeva, ali i svima ostalim raspoloženim za zabavu i druženje, učestvuju glumci:  Ana-Marija Tomić i Kemal Čebo, zatim Mirsad Abdagić-Kike i Baletni studio „Aurora“ – KUD Baščaršija.  Autor i režiser je Dževad Hadžić.

Siže predstave „Gdje se krije svijet čarolije  – „Djeca su nezadovoljna jer misle da nešto propuštaju i pitaju se gdje je taj svijet čarolije. Nakon niza avantura na kraju saznaju da je čarolija u njima, da oni stvaraju svoju čaroliju u sebi, druženjem sa svojom porodicom, prijateljima, u svom okruženju, kroz svoja djela, učenjem i sazrijevanjem“.

Više informacija o programima JU „Bosanski kulturni centar KS“, koji se dešavaju u okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, zainteresovani mogu pročitati putem linka: https://bit.ly/3nbhttV

CJELOKUPAN PROGRAM OVE MANIFESTACIJE, KOJA SE DEŠAVA POD POKROVITELJSTVOM VLADE KANTONA SARAJEVO MOŽE SE VIDJETI U PDF DOKUMENTU PUTEM LINKA: https://bit.ly/422t7Xb

Ulaz na sve programe je besplatan.

Radujemo se vašem dolasku!