NOVOGODIŠNJA ISKRICA – HUMANITARNA MANIFESTACIJA I DJEČIJI PROGRAM

NOVOGODIŠNJA ISKRICA  – HUMANITARNA MANIFESTACIJA I DJEČIJI PROGRAM

JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” već šestu godinu organizira humanitarnu manifestaciju “Novogodišnja iskrica”, koja će ove godine sadžavati cjelodnevni bazar kreativnih radova, likovnu izložbu i koncert polaznika Mimika Music School.

Koncert je jedinstvenog sadržaja namijenjen djeci i odraslim. Program sačinjavaju grupne i pojedinačne numere iz klasične, moderne i popularne muzike u izvođenju profesora i učenika Mimika Music School, obojen novogodišnjim kostimima i scenografijom. Cijeli program će najavljivati Vila koja će uz pomoć čarobne umjetnosti i publike, pomoći Djeda Mrazu da dođe sa sjevernog pola. Program počinje u 18:30 sati, 27.12.2021. godine u Galeriji BKC-a.

Istog dana sa početkom od 12 sati u Atriju BKC-a, u saradnji sa udruženjima, centrima i zavodima koji okupljaju djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, bit će otvoren cjelodnevni izložbeno-prodajni bazar kreativnih radova. Na izložbi će se moći vidjeti radovi od recikliranih materijala, radovi na foliji, dekupaž, likovni radovi, nakit i razne rukotvorine. Bazar će biti otvoren za širu javnost i posjetu građana.