POČETNA / VIJESTI

Nova, četvrta po redu internet radionica „Čitam ti LEGO“ održaće se u nedjelju, 03. 05. u 11 sati, putem facebook stranice Bosanski kulturuni centar KS.

30.04.2020.

Nova, četvrta po redu internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“ održaće se u nedjelju, 03. 05. u 11 sati, putem facebook stranice Bosanski kulturuni centar KS.

Ovu nedjelju, u 11 sati, Suzana Đikić će čitati priču pod nazivom „Dugovrate žirafe“, a autor priče je Anto Gardaš. Priču će simultano prevesti na znakovni jezik, Jasminka Proho, koja je certificirani znakovni tumač i predsjednica odbora za inkluzivno obrazovanje KS.

Nakon odslušane priče, djeca će biti pozvana da na kreativan način dočaraju svoj doživljaj onoga što su čuli, sastavljanjem figura od lego kockica, ili slikanjem i crtanjem na papiru.

Roditelji će moći da pošalju fotografije ili video snimke tih malih umjetničkih radova koje su djeca napravila, ili nacrtala, a radovi će biti objavljeni na facebook stranici.

Još jednom veliko hvala svima koji su u proteklih nekoliko sedmica učestvovali u radionici.

Snimke predhodnih dječijih radionica svi zainteresovani mogu pratiti i putem youtube kanala JU BKCKS https://www.youtube.com/watch?v=vtZcQJB6f4k

Pratite nas i ovu nedjelju i šaljite nam dječije radove.

 

30.11.2020.

Solistički koncert pijaniste Muhameda Sadovića, 01. 12. JU BKC KS u 19,00 sati

JU „Bosanski kulturni centar KS“ organizuje solistički koncert jednog od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih pijanista mlađe generacije, Muhameda Sadovića, u utorak, 01.…

24.11.2020.

Koncert: Isak Haračić, violončelo i Sonja Marković, klavir, ponedjeljak, 30. 11. 2020. u 19,00 sati, Galerija JU BKC KS

JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru koncertne sezone klasične muzike najavljuje koncert na kojem će publika imati priliku da…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777