POČETNA / VIJESTI

Koncert: Ivan Otašević, violina i Snježana Popović-Vuleta, klavir, 14. 12. 2020. u 19, 30 sati

09.12.2020.

JU „Bosanski kulturni centar KS“, u okviru koncertne sezone klasične muzike organizuje koncert za violinu i klavir na kojem će nastupiti Ivan Otašević, violina i Snježana Popović-Vuleta, klavir. Koncert će se održati u Galeriji JU BKC KS, u ponedjeljak, 14. 12. 2020. godine u 19, 30 sati.

Publika će imati priliku da posluša djela koja su komponovali:

S. Bach, Partita za solo violinu br. 2 u d – molu BWV 1004,

A. Mozart, Sonata za violinu i klavir u B – duru, KV. 378,

Franck, Sonata za violinu i klavir u A – duru,

Wieniawski, Varijacije na originalnu temu za violinu i klavir Op. 15.

 

Ulaznice za koncert, po cijeni od 5 KM, se mogu kupiti na prijavnici JU BKC KS, radnim danima u periodu od 09,00 do 19,00 sati i vikendom u periodu od 10,00 do 14,00 sati.

Podsjećamo publiku na obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Biografije:

 Ivan Otašević, violina

 Ivan Otašević je rođen u Beogradu, gde stiče osnovno i srednje muzičko obrazovanje.

Diplomira u klasi prof. Uroša Pešića na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a zatim magistrira na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi prof. Marije Jokanović.

Tokom školovanja i studija učestvuje na brojnim Festivalima, Republičkim, Saveznim, Internacionalnim takmičenjima i Međunarodnim konkursima, na kojima osvaja nagrade i priznanja.

Svoje solističke koncertne nastupe i koncertne nastupe kao član simfonijskih, kamernih, domaćih i međunarodnih orkestara, ostvaruje u značajnim koncertnim salama u zemlji i inostranstvu: Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Francuska, Švedska, Finska, Mađarska, Italija, Grčka, Austrija…

Stručno se usavršava na master – klasovima i seminarima renomiranih stranih i domaćih violinskih pedagoga: prof. Galina Turčaninova-Rusija, prof. Vili Mokacjan-Jermenija, prof. Ana Meljnik-Ukrajina, prof. Uroš Pešić-Srbija, prof. Dejan Mihajlović-Srbija.

Jedan je od osnivača Banjalučke filarmonije.

Od osnivanja Banjalučke filharmonije je angažovan kao umjetnički direktor u Upravi, te kao koncertmajstor simfonijskog i gudačkog orkestra, a zatim i izvršni direktor Banjalučke filharmonije sa kojom realizuje i nastupa na preko 150 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu.

Za Radio-televiziju Beograd 1. program, Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) i Arhiv Bosne i Hercegovine snima trajne snimke kompozicije: C. Franka, C. Saint-Sansa, J. S. Baha, A. Pjacole i V. Miloševića.

Član je Muzikološkog društva Republike Srpske, Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske, Udruženja muzičkih i baletskih umetnika Srbije i Asocijacije gudača Srbije.

Od 2005. godine je angažovan na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a trenutno  je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina i rukovodilac je Katedre za gudacke instrumente.

 

 Snježana Popović-Vuleta, klavir

 Rođena je 1976. godine u Zagrebu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci, u klasi profesora Branke Kuzmanović.

Diplomirala je 2000. godine, a magistrirala 2010. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dubravke Jovičić.

Učesnik je manifestacije Balkan Art u 2002 – Italija, internacionalnog muzičkog festivala “Nei suoni dei luoghi” 2010. – Italija, manifestacije Dani Vlade S. Miloševića – Banjaluka, festivala Ohridsko ljeto 2017, festivala “Sarajevska zima 2018.”. Kao solista sarađivala je sa orkestrom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Nastupala je u više koncertnih prostora: Galerija Art Get, Galerija SANU, Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca – Beograd, Muzej Savremene umjetnosti, KC Banski Dvor, – Banjaluka, Kulturni Centar Gradiška, Koncertna dvorana Muzičke akademije u Sarajevu, Matica srpska Novi Sad.

Usavršavala se na kursevima: Konstantina Bogina, Nataše Veljković , Arbo Valdme, Vladimira Miloševića i Aleksandra Serdara.

Pedagoškim radom se bavila u muzičkim školama “Jovan Bandur”- Pančevo, “Davorin Jenko” – Beograd i “Opus” – Banjaluka. Član je žirija na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Trenutno radi na Akademiji umjetnosti, u Banjaluci. Nastupa kao solista, član klavirskog dua i kao klavirski saradnik.

20.01.2021.

JU BKC KS PREDSTAVLJA SERIJAL EDUKATIVNIH EMISIJA O DAROVITOJ DJECI „ŠTA SVE MOGU, ŠTA SVE ZNAM“

Realizacijom projekta “Šta sve mogu, šta sve znam“, želi se pružiti šansa darovitoj djeci da se predstave, da pokažu šta…

06.01.2021.

Potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali ambasadori“

U Sarajevu je 06. januara 2020. godine potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777