POČETNA / VIJESTI

Koncert: Ivan Otašević, violina i Snježana Popović-Vuleta, klavir, 14. 12. 2020. u 19, 30 sati

09.12.2020.

JU „Bosanski kulturni centar KS“, u okviru koncertne sezone klasične muzike organizuje koncert za violinu i klavir na kojem će nastupiti Ivan Otašević, violina i Snježana Popović-Vuleta, klavir. Koncert će se održati u Galeriji JU BKC KS, u ponedjeljak, 14. 12. 2020. godine u 19, 30 sati.

Publika će imati priliku da posluša djela koja su komponovali:

S. Bach, Partita za solo violinu br. 2 u d – molu BWV 1004,

A. Mozart, Sonata za violinu i klavir u B – duru, KV. 378,

Franck, Sonata za violinu i klavir u A – duru,

Wieniawski, Varijacije na originalnu temu za violinu i klavir Op. 15.

 

Ulaznice za koncert, po cijeni od 5 KM, se mogu kupiti na prijavnici JU BKC KS, radnim danima u periodu od 09,00 do 19,00 sati i vikendom u periodu od 10,00 do 14,00 sati.

Podsjećamo publiku na obavezno pridržavanje epidemioloških mjera.

 

Biografije:

 Ivan Otašević, violina

 Ivan Otašević je rođen u Beogradu, gde stiče osnovno i srednje muzičko obrazovanje.

Diplomira u klasi prof. Uroša Pešića na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a zatim magistrira na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi prof. Marije Jokanović.

Tokom školovanja i studija učestvuje na brojnim Festivalima, Republičkim, Saveznim, Internacionalnim takmičenjima i Međunarodnim konkursima, na kojima osvaja nagrade i priznanja.

Svoje solističke koncertne nastupe i koncertne nastupe kao član simfonijskih, kamernih, domaćih i međunarodnih orkestara, ostvaruje u značajnim koncertnim salama u zemlji i inostranstvu: Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Francuska, Švedska, Finska, Mađarska, Italija, Grčka, Austrija…

Stručno se usavršava na master – klasovima i seminarima renomiranih stranih i domaćih violinskih pedagoga: prof. Galina Turčaninova-Rusija, prof. Vili Mokacjan-Jermenija, prof. Ana Meljnik-Ukrajina, prof. Uroš Pešić-Srbija, prof. Dejan Mihajlović-Srbija.

Jedan je od osnivača Banjalučke filarmonije.

Od osnivanja Banjalučke filharmonije je angažovan kao umjetnički direktor u Upravi, te kao koncertmajstor simfonijskog i gudačkog orkestra, a zatim i izvršni direktor Banjalučke filharmonije sa kojom realizuje i nastupa na preko 150 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu.

Za Radio-televiziju Beograd 1. program, Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) i Arhiv Bosne i Hercegovine snima trajne snimke kompozicije: C. Franka, C. Saint-Sansa, J. S. Baha, A. Pjacole i V. Miloševića.

Član je Muzikološkog društva Republike Srpske, Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske, Udruženja muzičkih i baletskih umetnika Srbije i Asocijacije gudača Srbije.

Od 2005. godine je angažovan na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a trenutno  je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina i rukovodilac je Katedre za gudacke instrumente.

 

 Snježana Popović-Vuleta, klavir

 Rođena je 1976. godine u Zagrebu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci, u klasi profesora Branke Kuzmanović.

Diplomirala je 2000. godine, a magistrirala 2010. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dubravke Jovičić.

Učesnik je manifestacije Balkan Art u 2002 – Italija, internacionalnog muzičkog festivala “Nei suoni dei luoghi” 2010. – Italija, manifestacije Dani Vlade S. Miloševića – Banjaluka, festivala Ohridsko ljeto 2017, festivala “Sarajevska zima 2018.”. Kao solista sarađivala je sa orkestrom Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Nastupala je u više koncertnih prostora: Galerija Art Get, Galerija SANU, Galerija Zadužbine Ilije M. Kolarca – Beograd, Muzej Savremene umjetnosti, KC Banski Dvor, – Banjaluka, Kulturni Centar Gradiška, Koncertna dvorana Muzičke akademije u Sarajevu, Matica srpska Novi Sad.

Usavršavala se na kursevima: Konstantina Bogina, Nataše Veljković , Arbo Valdme, Vladimira Miloševića i Aleksandra Serdara.

Pedagoškim radom se bavila u muzičkim školama “Jovan Bandur”- Pančevo, “Davorin Jenko” – Beograd i “Opus” – Banjaluka. Član je žirija na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Trenutno radi na Akademiji umjetnosti, u Banjaluci. Nastupa kao solista, član klavirskog dua i kao klavirski saradnik.

12.05.2021.

Premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna stanica BKC” 15. 05. 2021.

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ sa ponosom najavljuje premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna…

07.05.2021.

Dječija predstava-mjuzikl “Aladdin˝, 07. 05. 2021. u 16,00

Festival dječije umjetnosti “FEDU”, bit će svečano završen predstavom- mjuziklom “Aladdin˝, u petak, 07.05. 2021. godine u 16,00 sati, u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777