Povodom 1. marta-Dana nezavisnosti praznični muzički program na otvorenom ispred gradske tržnice Markale

Povodom 1. marta-Dana nezavisnosti praznični muzički program na otvorenom ispred gradske tržnice Markale

U okviru svečanog programa povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u utorak, 1. marta, održat će se praznični muzički program na otvorenom ispred gradske tržnice Markale u periodu od 13:00 do 22:00 sata.

U 13:00 sati nastupit će Vojni orkestar Oružanih snaga BiH. Orkestar je osnovan 2004. godine zajedno sa Počasnom postrojbom OS BiH, a osnovna zadaća mu je potpora vojnog i državnog protokola, ali i čuvanje vojničke tradicije, povijesno-istorijskog nasljeđa i kulturnog identiteta vojnika OS BiH, a ujedno je spona vojnog i civilnog života, te stalni promotor OS BiH. Sa Orkestrom će kao gosti nastupiti članovi vojnog orkestra SAD. Na programu će biti popularne evergreen kompozicije u aranžmanima za duvački orkestar.

U 13:30 sati će nastupiti Superar, hor za djecu. Superar je visokokvalitetan muzički program koji su u Beču prije 11 godina osmislile i osnovale institucije Caritas Beč, Hor bečkih dječaka, te Bečka koncertna dvorana. Superar u Bosni i Hercegovini sa radom je počeo 2016. godine kako bi djeci i mladim ljudima pružio priliku da ojačaju samopouzdanje, te razviju ključne vještine i kreativnost kroz poseban muzički program koji su kreirali renomirani umjetnici. Superar u BiH nudi horsko pjevanje i orkestar potpuno besplatno i direktno uključeno u obrazovni sistem, bez selekcije i segregacije.

U 14:00 sati, publici će se predstaviti Duo LaVa koji je osnovan krajem 2021.godine, a čine ga pijanistica Lana Šahman i vokalna solistica Ivana Vlašić koja također svira i trubu. Na taj način je nastao magični spoj instrumenata, klavira, trube i glasa putem kojih se prenose najljepše emocije.

U 15:00 sati nastupa grupa Vremeplov. Ime sastava odražava muziku koju izvode i preferiraju, a to je zabavna pop – rock muzika od 80-tih pa sve do danas. Zvuk i aranžmani pjesama prilagođeni su instrumentima koje sviraju za ovaj žanr muzike. Kao sastav djeluju više od 3 godine pod imenom Romano band pod kojim interpretiraju gipsy (domaću i stranu muziku), te latino i špansku muziku raznih izvođača.

U 17:30 sati pred publikom će nastupiti Zlatan Karić & Cover Art bend. Grupu predvodi Zlatan Karić, pjevač, kantautor i muzičar. Cover Art čine: Emir Adilović, Duško Kostić, Anes Zukić, Besir Beso Maglić. U njihovom širokom repertoaru i Zlatanovom specifičnom scenskom performasu uživaju svi oni koji očekuju fenomenalnu zabavu i nezaboravan provod.

Od 20:00 do 22:00 sata publiku će zabavljati dobro poznata grupa Zoster koju predvodi frontmen Mario Knezović.