KIC POP HOR U VELIKOJ DVORANI BKC-a 25. NOVEMBRA

KIC POP HOR U VELIKOJ DVORANI BKC-a 25. NOVEMBRA

Povodom svečanog programa posvećenog obilježavanju 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine posjetioce će u velikoj dvorani sarajevskog BKC-a, u subotu, 25. 11. od 20, sati,  između ostalih zabavljati i svojevrsna regionalna muzička atrakcija, KIC pop hor koji nam dolazi iz Crne Gore.

KIC POP HOR je prvi crnogorski pop hor, koji je počeo sa radom 2017. godine. Uspješno ga vodi menadžerski  tim Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, pod okriljem NVU Kutak i uz logističku podršku KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici. Ovaj popularni hor čini oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i uzrasta od 20 do 70 godina. Umjetnička voditeljica hora je Ivana Vlajnić.

Do sada su održali preko 90 koncerata širom Crne Gore, kao i u: Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, na Tjentištu. Hor je učestvovao na brojnim državnim i gradskim svečanostima, umjetničkim festivalima, bio gost brojnih konferencija, kongresa, tribina.  U crnogorskom društvu KIC POP hor prepoznat je kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim i humanitarni prefiksom.

Osim bogatog i raznovrsnog pop repertoara pjesama ex Yu izvođača, kao što su EKV, ili Miladin Šobić, ali i pjesama slavnih bendova koji su obilježili pop-rock muziku: The Beatles, Queen, Pink Floyd, itd.,  hor je regionalno poznat i po svom projektu „Bez dileme – antifašizam“, odnosno repertoaru partizanskih i antifašističkih pjesama. Tako njihov repertoar pjesama između ostalog čine antifašističke kompozicije kao što su: „Po šumama i gorama“, „Padaj silo i nepravdo“, „Budi se istok i zapad“, „Konjuh planinom“, „Oj, đevojko drugarice“, „Komandant Sava“, „Uz maršala Tita“, „Oj, Kozaro“, „Mlada partizanka“, „Bella Ciao“, „Kaćuša“, „Zemljo moja“, „Odiseja“, „Računajte na nas“, „Bilećanka“, „Kraj Sutjeske hladne vode“, „Aj Karmela“ i druge.