JEDINSTVENI „EMINA I DEDA SHOW“ STIŽE U VELIKU DVORANU SARAJEVSKOG BKC-A, 2. MARTA

JEDINSTVENI „EMINA I DEDA SHOW“ STIŽE U VELIKU DVORANU SARAJEVSKOG BKC-A, 2. MARTA

JU Bosanski kulturni centar KS najavljuje „Emina i Deda Show“! Emina je svojim nesvakidašnjim talentom trbuhozborstva (pjevanje bez pomicanja usta) oduševila regiju, a u okviru mini-turneje po Bosni i Hercegovini, pred sarajevskom publikom će se predstaviti u Velikoj dvorani BKC-a, 2. marta, u 20,00 sati. Suorganizator programa je Tropik d.o.o. Zenica.

Emina Bajtarević je osvojila simpatije publike nastupom na prošlogodišnjem Supertalentu, na kojem je osvojila drugo mjesto. Emina je izvođenjem pjesme Franka Sinatre “My Way”, a zatim u finalnoj noći i izvedbom poznate pjesme “The Phantom Of The Opera” oduševila i ostavila bez riječi žiri, voditelje i publiku u studiju, ali i brojne gledaoce pokraj televizijskih ekrana. Vokalne sposobnosti i talenat trbuhozborstva Eminu i njenog lutka Dedu (Zlatka) čine nesvakidašnjim i posebnim na sceni. Ovaj simpatični “duo” je konačno tu i spreman je da svojim vrhunskim nastupom osvoji i sarajevsku publiku.

Pjesme izvedene na Supertalentu: “MY WAYhttps://shorturl.at/gmwPT i “THE PHANTOM OF THE OPERAhttps://shorturl.at/vJMN4 mogu se poslušati putem linkova.

Nakon završetka oficielnog programa bit će upriličeno i kratko druženje u okviru programa meet & greet, kada će publika moći da se slika i razgovara sa Eminom.

Emina Bajtarević je rođena u Sarajevu, živi u Kaknju, a jedan dio svog života, tokom studiranja, je provela u Zenici. Studije je završila na Univerzitetu u Zenici kao studentica generacije. Magistrirala je socijalnu antropologiju u Norveškoj i asistentica je na fakultetu u Zenici na katedri za Kulturalne studije. Trenutno živi na relaciji Kakanj (BiH) – Oslo (Norveška). 

Osim trbuhozborstva i muzike, Emina se bavi slikanjem, digitalnom umjetnošću, te radi i studira u Norveškoj. Ima pregršt hobija i zanimanja za različite stvari, između ostalog piše roman, pjesme, glumi i pjeva, svira nekoliko instrumenata kao što su: gitara, bubnjevi, bas i klavijatura, a radi i na aranžmanima i produkciji autorskih pjesama.

Uporedo gradi i muzičku karijeru pod umjetničkim imenom “Vimoksha”, a trenutno sprema album koji će nositi naziv „Vilenjak“ i na kojem će biti 10 kompozicija. U repertoaru osim obrada poznatih hitova domaćih i stranih izvođača, kojima daje svoj pečat, izvodi i vlastite autorske pjesme: “Nazovi nekog osim dilera”, “Odsjaji”, “Pustite mi mir”, “Ništa”, “Being Me” i “Discommunication”, koje  je objavila na svom YouTube kanalu.

VIMOKSHA: pjesma – “ODSJAJI“: http://tinyurl.com/4h8y47eh

Ulaznice se po cijeni od 10 KM mogu kupiti u biletarnici u BKC-u, od petka, 16. 02. 2024. godine. Rezervacija ulaznica putem telefona: 063- 505 – 000.