Javni poziv na audiciju za ‘’Omladinski hor’’ muzičko – dramskog projekt ‘’Glasovi mira’’

  • Post category:Novosti
Javni poziv na audiciju za ‘’Omladinski hor’’ muzičko – dramskog  projekt ‘’Glasovi mira’’

JU “Bosanski kutlurni centar KS” poziva sve zainteresovane učenike muzičkih škola, studente muzičkih akademija i horske pjevače, uzrasta od 15 do 25 godina, glasova sopran, alt, tenor i bas/bariton da se prijave na audiciju za Omladinski hor muzičko – dramskog projekta  ‘’Glasovi mira’’.

JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

”Glasovi mira” je projekt koji okuplja mlade muzičare, učenike srednjih muzičkih škola i akademija iz Sarajeva i Podgorice te veliki broj drugih partnera i eminentnih umjetnika iz oblasti muzike i drame, u cilju izvedbe djela The Armed Man: A Mass For Peace, velškog kompozitora Karla Jenkinsa. 

JU BKC KS je u februaru 2020. godine aplicirala muzičko – dramskim projektom ”Glasovi mira” na konkurs programa ”Dijalog za budućnost” koji provode agencije Ujedinjenih nacija. Time je ime Ustanova ušla u konkurenciju za odabir sa oko 200 drugih aplikanata iz cijelog regiona. U martu 2020. ovaj projekt je odabran kao jedan od 8 najboljih čija će realizacija biti podržana u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

Kako bi dobili više informacija i ispunili uvjete za pristup audiciji potrebno je izvršiti prijavu poizvom na broj 061/ 347 – 424.

Prijava za audciju otvorena je do 30. septembra 2020. godine.

Očekujemo vas!