POČETNA / VIJESTI

Internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta – Čitam ti LEGO

07.04.2021.
JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“najavljuje nastavak emitovanja internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“. Prva radionica bit će emitovana u nedjelju, 11. 04. 2021. godine sa početkom u 11,00 sati.
Djeca će biti animirana čitanjem priča domaćih i stranih autora, nakon čega će na kreativan način dočarati svoj doživljaj pročitanog sastavljanjem figura od lego kockica, ili slikanjem i crtanjem na papiru. Djeci će slikovnice čitati Suzana Đikić, koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima. Ove radionice za djecu će se prezentovati putem naših društvenih mreža, nedjeljom, u terminu od 11 sati.
Nakon pročitane priče, koju će pratiti putem video snimka, a koju će moći i kasnije emitovati, roditelji će naknadno moći da pošalju fotografije i video snimke figurica sastavljenih od kockica, ili malih umjetničkih radova na papiru, koje će djeca napraviti, ili nacrtati inspirisana pričom koju su slušali.
Foto i video snimci dječijih radova koji pristignu putem facebook poruka, bit će objavljeni na našoj društvenoj mreži.
Za male umjetnike pripremili smo i nagrade. Tri autora koja budu imala najmaštovitije radove nagradit ćemo zanimljivim nagradama. Autori iz Sarajeva će svoje nagrade moći preuzeti na recepciji JU BKC KS, a za autore iz drugih kantona nagrade ćemo poslati poštom.
Dođite da gradimo prijateljstva.
12.05.2021.

Premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna stanica BKC” 15. 05. 2021.

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ sa ponosom najavljuje premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna…

07.05.2021.

Dječija predstava-mjuzikl “Aladdin˝, 07. 05. 2021. u 16,00

Festival dječije umjetnosti “FEDU”, bit će svečano završen predstavom- mjuziklom “Aladdin˝, u petak, 07.05. 2021. godine u 16,00 sati, u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777