BOŽO VREĆO 24. DECEMBAR 20 SATI VELIKA DVORANA JU BKC KS

BOŽO VREĆO 24. DECEMBAR 20 SATI VELIKA DVORANA JU BKC KS

U JU Bosanski kulturni centar KS, 24. decembra, u 20 sati, nastupit će Božo Vrećo. “Ikona slobode anđeoskog glasa koji miluje duše i otvara srce” – tako o njemu pišu svjetski mediji francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico.
Zbog kapaciteta Velike dvorane BKC-a koncertu će se moći prisustvovati uz poštivanje Covid protokola. Posjetitelji će trebati da prilože jedno od navedenog: potvrdu o završenoj vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covidu, PCR, ili Antigen test (ne stariji od 48h).
Koncert u BKC-u, kazao je Vrećo, istkan je segmentima davnih i tek nastalih kantautorskih sevdah pjesama uz pratnju vrsnih glazbenika iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Dijapazon je to performansa i katarze svjetskoga ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme. Princ sevdaha 24. decembra u 20 sati, sa koncertom koji oduševljava, oslobadja i isijava iskonsku Ljubav širom Evrope i svijeta. Dodjite poslušati “world sevdah masterpiece”!

“Bit će to emotivna i virtuozna čarolija od koncerta jer voljeno Sarajevo to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se ta čarolija i obistini. Vidimo se u BKC-u da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi”, riječi su Bože Vreće uoči koncerta.