BOSANSKOHERCEGOVAČKI BEND DIVANHANA, 19. MAJA U BKC-U

BOSANSKOHERCEGOVAČKI BEND DIVANHANA, 19. MAJA U BKC-U

Bosanskohercegovački bend Divanhana održat će solistički koncert 19. maja, u Bosanskom kulturnom centru KS, s početkom u 20:00 sati.

Bend koji na specifičan i sebi svojstven način njeguje i prezentuje tradiciju sevdaha, nakon pet godina od posljednjeg koncerta, ponovo nastupa u Sarajevu.

Koncert će biti realizovan u sklopu promotivne koncertne turneje “Zavrzlama tour”. Tako će Divanhana pred sarajevskom publikom premijerno izvesti pjesme sa novog, višestruko nagrađivanog albuma “Zavrzlama”, koji je pobrao simpatije muzičkih kritičara, a posebno brojne publike u zemlji i regionu ali i mnogim svjetskim metropolama.

“Sarajevo je oduvijek bilo na velikim raskrsnicama istoka i zapada, pa je stoga vješto baštinilo različite kulturne izraze i umjetničke ljepote. Zadržimo li se samo na muzici, opće je poznato da se decenijama u Sarajevu moglo poslušati gotovo sve što su na svojim repertoarima nudile svjetske metropole”, izjavila je Selma Droce, vokalistica Divanhane.

“Ugostilo je velika imena, a sarajevska publika se negdje upisala u dragu, radoznalu publiku koja voli i prihvata, publiku s kojom živi sve ono što joj se da. Tako se u ovom trenutku i mi radujemo što će koncertom u BKC-u 19. maja i Divanhana dati nešto svoje što će se vječno nalaziti u tom nepreglednom sarajevskom mozaiku izraza i ljepote”, dodala je Selma Droce povodom koncerta u Sarajevu.

Sve poštovaoce rada Divanhane koji odaberu pomenutu majsku večer provesti u sevdahu, očekuju i brojni gosti iznenađenja iz Bosne i Hercegovine ali i regiona. Ulaznice se mogu kupiti preko sistema Kupikartu.ba, rezervacija ulaznica putem telefona 063 – 505- 000.