POČETNA / VIJESTI

XXIV Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova KS

07.05.2019.

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo 8. i 9. maja u JU BKC KS, održat će se programi u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
U srijedu, 8. maja, u 18 sati, planrano je održavanje XXIV Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova KS. Na manifestaciji će biti uručena priznanja najboljim autorima likovnih radova.

U četvrtak, 9. maja, u 18 sati, održat će se Završna svečanost stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola na kojoj će se predstaviti najuspješniji izvođači sa kantonalnog takmičenja osnovnih i srednjih muzičkih škola, a nastupiće horovi/zborovi uz muzičku pratnju.
U okviru ove Završne manifestacije 09. 05. bit će dodijeljena i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola za najuspješniji likovni rad, kao i priznanja učenicima srednjih škola za najuspješniji literarni rad. Tom prilikom dobitnici priznanja će pročitati svoje nagrađene radove.

Izložba likovnih radova djece predškolskih ustanova i učenika osnovnih i srednjih škola bit će postavljena u Galeriji JU BKC KS, a posjetioci će je moći pogledati u vrijeme obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, do 9. maja.

09.05.2019.

Pripremna nastava za eksternu maturu za osnovce

Poziv dragim maturantima za upis na pripremnu nastavu za polaganje eksterne mature u školskoj 2018./2019. godini. Cijena po nastavnom predmetu…

25.04.2019.

Održana treća po redu radionica u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“

U srijedu, 24. 04. 2019. god. je održana treća po redu muzička i dramska radionica, u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“.…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777