POČETNA / VIJESTI

XXIV Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova KS

07.05.2019.

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo 8. i 9. maja u JU BKC KS, održat će se programi u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
U srijedu, 8. maja, u 18 sati, planrano je održavanje XXIV Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova KS. Na manifestaciji će biti uručena priznanja najboljim autorima likovnih radova.

U četvrtak, 9. maja, u 18 sati, održat će se Završna svečanost stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola na kojoj će se predstaviti najuspješniji izvođači sa kantonalnog takmičenja osnovnih i srednjih muzičkih škola, a nastupiće horovi/zborovi uz muzičku pratnju.
U okviru ove Završne manifestacije 09. 05. bit će dodijeljena i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola za najuspješniji likovni rad, kao i priznanja učenicima srednjih škola za najuspješniji literarni rad. Tom prilikom dobitnici priznanja će pročitati svoje nagrađene radove.

Izložba likovnih radova djece predškolskih ustanova i učenika osnovnih i srednjih škola bit će postavljena u Galeriji JU BKC KS, a posjetioci će je moći pogledati u vrijeme obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, do 9. maja.

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777