POČETNA / VIJESTI

Studenti treće godine Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetili JU BKC KS

01.04.2019.

U utorak, 26. marta 2019. godine, u okviru nastavnog predmeta Obrazovanje odraslih, studenti završne godine I ciklusa studija na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u pratnji prof. Mirjane Mavrak, posjetili su JU Bosanski kulturni centar KS.
Njegujući dugogodišnju saradnju sa Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta, a u cilju spajanja teorijskog znanja i uvida u praksu andragogije, nova generacija studenata i ove godine imala je priliku upoznati se sa nastankom, razvojem ustanove, te trenutnim aktivnostima koje se provode, kako u sklopu Centra za cjeloživotno učenje, u čijem prostoru je i upriličena posjeta, tako i na kulturno-edukativnom planu cijele oragnizacije.
Predavanje o stanju obrazovanja odraslih u BiH i regionu, ali i u pogledu šire perspektive i o suočavanju sa problemima u području obrazovanja odraslih u Evropi i svijetu, održao je dr. sc. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za BiH.
U petak, 29. marta 2019. godine, također u okviru andragoške prakse, studenti, pod vodstvom prof. Mavrak, mogli su slušati predavanje na temu pod nazivom ‘’Promijenite svoj mentalni model od izvana ka unutra do iznutra prema van’’, te aktivno učestvovati u radionicama, koje su pripremile i vodile mr. sc. Ranka Katalinski i mr. sc. Nermina Vehabović – Rudež, članice Udruženja za realitetnu terapiju ‘’TI – Teorija izbora’’.

25.04.2019.

Održana treća po redu radionica u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“

U srijedu, 24. 04. 2019. god. je održana treća po redu muzička i dramska radionica, u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“.…

25.04.2019.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Milan Trivić u posjeti JU BKC KS

Delagacija Gradske uprave Grada Sarajeva posjetila je u utorak, 23.05. JU "Bosanski kulturni centar KS". Tom prilikom je zamjenik gradonačelnika…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777