POČETNA / VIJESTI

Studenti treće godine Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu posjetili JU BKC KS

01.04.2019.

U utorak, 26. marta 2019. godine, u okviru nastavnog predmeta Obrazovanje odraslih, studenti završne godine I ciklusa studija na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu, u pratnji prof. Mirjane Mavrak, posjetili su JU Bosanski kulturni centar KS.
Njegujući dugogodišnju saradnju sa Odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta, a u cilju spajanja teorijskog znanja i uvida u praksu andragogije, nova generacija studenata i ove godine imala je priliku upoznati se sa nastankom, razvojem ustanove, te trenutnim aktivnostima koje se provode, kako u sklopu Centra za cjeloživotno učenje, u čijem prostoru je i upriličena posjeta, tako i na kulturno-edukativnom planu cijele oragnizacije.
Predavanje o stanju obrazovanja odraslih u BiH i regionu, ali i u pogledu šire perspektive i o suočavanju sa problemima u području obrazovanja odraslih u Evropi i svijetu, održao je dr. sc. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za BiH.
U petak, 29. marta 2019. godine, također u okviru andragoške prakse, studenti, pod vodstvom prof. Mavrak, mogli su slušati predavanje na temu pod nazivom ‘’Promijenite svoj mentalni model od izvana ka unutra do iznutra prema van’’, te aktivno učestvovati u radionicama, koje su pripremile i vodile mr. sc. Ranka Katalinski i mr. sc. Nermina Vehabović – Rudež, članice Udruženja za realitetnu terapiju ‘’TI – Teorija izbora’’.

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777