POČETNA / VIJESTI

Prva Sarajevo MICE akademija održava se 7. i 8. novembra u JU BKC KS

07.11.2019.

U JU BKC KS se danas održava prva Sarajevo MICE akademija u organizaciji projekta MarketMakers i Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK). Suorganizator događaja je JU “Bosanski kulturni centar KS”.
SARAJEVO MICE AKADEMIJA je stvorena s ciljem unapređivanja tzv. Meetings, ili MICE industrije (Meetings, Incentives, Congresses, Exhibitions), koja je prepoznata kao jedan od najznačajnijih elemenata globalne turističke industrije i izrazito je perspektivna grana turizma unutar destinacije Sarajevo, te Bosne i Hercegovine uopće.

Primarna ciljna grupa prve SARAJEVO MICE AKADEMIJE jesu rukovodioci institucija kulture koje imaju značajne infrastrukturne kapacitete za organizaciju poslovnih događaja i želju da sistematski i dugoročno povećaju svoje prihode. Pored toga, SARAJEVO MICE AKADEMIJA namijenjena je i drugim djelatnicima u oblasti turizma, marketinga i organizacije događaja.
Akademija je usmjerena na razvoj praktičnih vještina, a predavanja vode vrhunski stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. Prva dva modula akademije će se održati u četvrtak, 7. novembra i petak, 8. novembra 2019. godine, dok će se naredni moduli održavati svaki idući petak.

08.04.2020.

JU BKC KS poziva najmlađe da putem facebook stranice učestvuju u radionici „Čitam ti Lego“

Za koga Djecu svih uzrasta Kada Nedjeljom u 11 sati Trajanje 20 minuta Gdje Facebook stranica: Bosanski kulturni centar KS…

06.04.2020.

Predstavljamo drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih/Adult Education za 2019. godinu.

Cijenjeni čitaoci i čitateljice, PDF link za časopis: Casopis_II_2019_web S ponosom predstavljamo drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih/Adult Education za 2019.…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777