POČETNA / VIJESTI

Predstavljamo drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih/Adult Education za 2019. godinu.

06.04.2020.

Cijenjeni čitaoci i čitateljice,

PDF link za časopis:
Casopis_II_2019_web

S ponosom predstavljamo drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih/Adult Education za 2019. godinu. Prisjetimo se, ovo je časopis koji se objavljuje u BiH od 2001. godine i jedina je štampana publikacija, koja tretira pitanja obrazovanja, učenja, i obuke odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja. Cilj izdavanja ovog časopisa je unapređenje andragoške teorije i prakse u zemlji i izvan njenih granica, obrazovanja odraslih i opismenjavanja, preko stručnog usavršavanja, obrazovanja za život u porodici, područja kulture, politike, aktivnog građanstva, popluarnog i liberalnog obrazovanja, do univerzitetskih tema o obrazovanju odraslih. Kao što je već poznato, časopis je stručnoj i široj javnosti dostupan besplatno, na području cijele BiH i regiji Jugoistočne Evrope, izlazi dvaput godišnje u tiražu od 300 primjeraka.

Zbog trenutne situacije, nastale kao posljedica pandemije (COVID-19), vjerna čitalačka publika imaće priliku svoj primjerak downloadovati sa web stranice JU BKC KS, jer je distribucija štampanih primjeraka privremeno onemogućena. Također, kao i dosada, osim web stranice, facebook-a i instagrama JU BKC KS, čitaoci će moći posjetiti i web i facebook stranicu DVV International – Ureda u Sarajevu, koji je zaslužan za punoljetstvo časopisa. Kao suizdavač do 2019. godine nesebično su pružali finansijsku i savjetodavnu podršku ovom projektu, a od 2019. godine izdavaštvo je preuzela JU BKC KS, uz potporu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo.  Rješenjem Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta broj 02-15-6646/01 od 29.10.2001. godine časopis je upisan u registar medija, a od 2019. godine uvršten je i u CEEOL (Central and Eastern European Online Library) i EBSCO bazu podataka.

Radovi na novoj web-stranici časopisa na adresi JU Bosanski kulturni centar KS privode se kraju i naredni broj bi trebao biti objavljen na novoj web-adresi, čime će biti unaprijeđen i digitalni život ovog časopisa te otvoren put za daljnji rad na kvaliteti i indeksiranju u relevantnim međunarodnim bazama. Ovdje će čitaocima uskoro biti dostpna sva dosadašnja izdanja u elektronskoj formi od 2007. do danas.

Dragim autorima priloga ostavljamo mogućnost da svoje radove dostavljaju na kontakt e-mail adresu: casopis@bkc.ba, prema Uputama, koje mogu pronaći na kraju online izdanja časopisa.

18.05.2020.

Predstavljamo objedinjene tekstove u kojima stručnjaci međunarodne akademske zajednice daju svoje viđenje i kritičko vrednovanje likovnih djela iz ciklusa “Apokalipsa“ autora Džeke Hodžića

Galerija Collegium artisticum, Organizaciona jedinica u sklopu JU „Bosanski kulturni centar KS“ zbog trenutne situacije je zatvorena za posjete, a…

30.04.2020.

Nova, četvrta po redu internet radionica „Čitam ti LEGO“ održaće se u nedjelju, 03. 05. u 11 sati, putem facebook stranice Bosanski kulturuni centar KS.

Nova, četvrta po redu internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“ održaće se u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777