POČETNA / VIJESTI

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola na audiciju za „Školu glume“, subota, 01. 02. u prostorijama JU BKC KS

08.01.2020.

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ poziva sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola da se putem kontakt telefona 061/ 347- 424, prijave na audiciju za „Školu glume“, koja će se održati u subotu, 01. 02. u prostorijama BKC-a.
Škola glume je program osmišljen u cilju profesionalnog rada sa djecom koja imaju afinitet prema glumi i scenskom nastupu. Koncipirana je kroz detaljno i stručno urađen nastavni plan i program. Nastava počinje odmah po osnivanju radnih grupa, a vode je akademski glumci: Asja Pavlović i Mirza Mušija.
Audicija za prijem četvrte generacije polaznika ovog kulturno-edukativnog projekta održat će se u terminima: od 9:00 – 11,00 za učenike osnovnih škola, te od 13:00 do 15:00 za učenike srednjih škola.

Pedagoški ciljevi škole su:
Razvoj socijalnih kompetencija, dinamike grupnog rada, poticajnih odnosa u grupi, opažanja i komunikacije, partnerstva, empatije i odgovornosti u radu; zatim razvoj tjelesnog i govornog izraza, artikuliranje i realizacija ideja te rad na oslobađanju spontanosti i straha od javnog nastupa, treme.
Umjetnički ciljevi škole:
Kroz različite vježbe i tehnike glume učenje o scenskim i dramskim zakonitostima, savladavanju dramske situacije/scenska radnja, izgradnji lika, sukobu i odnosu dramskih likova, razvoj izražavanja, stvaralačke mašte, rad na ritmičnosti i pokretu te verbalnom izražavanju i ekspresiji (glas i artikulacija) i osnovama mimike scenske preciznosti i fokusu.

18.05.2020.

Predstavljamo objedinjene tekstove u kojima stručnjaci međunarodne akademske zajednice daju svoje viđenje i kritičko vrednovanje likovnih djela iz ciklusa “Apokalipsa“ autora Džeke Hodžića

Galerija Collegium artisticum, Organizaciona jedinica u sklopu JU „Bosanski kulturni centar KS“ zbog trenutne situacije je zatvorena za posjete, a…

30.04.2020.

Nova, četvrta po redu internet radionica „Čitam ti LEGO“ održaće se u nedjelju, 03. 05. u 11 sati, putem facebook stranice Bosanski kulturuni centar KS.

Nova, četvrta po redu internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“ održaće se u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777