POČETNA / VIJESTI

Peta po redu radionica “Novogodišnja iskrica”, održana 29. 05. u JU BKC KS

30.05.2019.

Djeca i mlade osobe sa poteškoćama u razvoju iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, u sklopu socijalne inkluzije, pridružili su se svojim tipičnim vršnjacima u pohađanju radionica za muziku i glumu. Kroz ove dramske i muzičke radionice dolazi do izražaja poseban senzibilitet i kreativnost koju svako dijete i mlada osoba nosi u sebi, a u tome im pomažu voditelji radionica: prof. dr. Merima Čaušević, sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo i akademski glumci, Asja Pavlović i Aldin Tucić.
Za polaznike su osmišljene vježbe pokreta, fokusa, usmjeravanja pažnje, podsticanja mašte, timskog rada, zatim korištenja muzike i ritma, te instrumenata iz orfovog instrumentarija sa zadatkom da se na taj način podrži što kvalitetnije uključenje u širu društvenu zajednicu.

„Novogodišnja iskrica“ se održava u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

18.05.2020.

Predstavljamo objedinjene tekstove u kojima stručnjaci međunarodne akademske zajednice daju svoje viđenje i kritičko vrednovanje likovnih djela iz ciklusa “Apokalipsa“ autora Džeke Hodžića

Galerija Collegium artisticum, Organizaciona jedinica u sklopu JU „Bosanski kulturni centar KS“ zbog trenutne situacije je zatvorena za posjete, a…

30.04.2020.

Nova, četvrta po redu internet radionica „Čitam ti LEGO“ održaće se u nedjelju, 03. 05. u 11 sati, putem facebook stranice Bosanski kulturuni centar KS.

Nova, četvrta po redu internet radionica za djevojčice i dječake svih uzrasta pod nazivom „Čitam ti LEGO“ održaće se u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777