POČETNA / VIJESTI

Peta po redu radionica “Novogodišnja iskrica”, održana 29. 05. u JU BKC KS

30.05.2019.

Djeca i mlade osobe sa poteškoćama u razvoju iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, u sklopu socijalne inkluzije, pridružili su se svojim tipičnim vršnjacima u pohađanju radionica za muziku i glumu. Kroz ove dramske i muzičke radionice dolazi do izražaja poseban senzibilitet i kreativnost koju svako dijete i mlada osoba nosi u sebi, a u tome im pomažu voditelji radionica: prof. dr. Merima Čaušević, sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo i akademski glumci, Asja Pavlović i Aldin Tucić.
Za polaznike su osmišljene vježbe pokreta, fokusa, usmjeravanja pažnje, podsticanja mašte, timskog rada, zatim korištenja muzike i ritma, te instrumenata iz orfovog instrumentarija sa zadatkom da se na taj način podrži što kvalitetnije uključenje u širu društvenu zajednicu.

„Novogodišnja iskrica“ se održava u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777