POČETNA / VIJESTI

Peta po redu radionica “Novogodišnja iskrica”, održana 29. 05. u JU BKC KS

30.05.2019.

Djeca i mlade osobe sa poteškoćama u razvoju iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, u sklopu socijalne inkluzije, pridružili su se svojim tipičnim vršnjacima u pohađanju radionica za muziku i glumu. Kroz ove dramske i muzičke radionice dolazi do izražaja poseban senzibilitet i kreativnost koju svako dijete i mlada osoba nosi u sebi, a u tome im pomažu voditelji radionica: prof. dr. Merima Čaušević, sa Pedagoškog fakulteta Sarajevo i akademski glumci, Asja Pavlović i Aldin Tucić.
Za polaznike su osmišljene vježbe pokreta, fokusa, usmjeravanja pažnje, podsticanja mašte, timskog rada, zatim korištenja muzike i ritma, te instrumenata iz orfovog instrumentarija sa zadatkom da se na taj način podrži što kvalitetnije uključenje u širu društvenu zajednicu.

„Novogodišnja iskrica“ se održava u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

31.05.2019.

Koncert pod nazivom „Zvukovi prijateljstva – Bosna i Hercegovina 2019.“ 03. 06. u 18 sati

U ponedjeljak, 03. 06. u 18 sati, u JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ održat će se koncert pod nazivom…

28.05.2019.

Humanitarni koncert pod nazivom „Muzikom za život“ za liječenje malene Lejne Smajić

Veliki humanitarni koncert pod nazivom „Muzikom za život“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za liječenje Lejne Smajić održat će se…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777