POČETNA / VIJESTI

Održan sastanak tima kojim je zvanično počelo izvođenje projekta „Glasovi mira“.

02.10.2020.

U JU BKC KS, u četvrtak, 01. 10. održan je sastanak tima kojim je zvanično počelo izvođenje projekta „Glasovi mira“. JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Tema sastanka je bila prezentacija projekta „Glasovi mira“. Na  sastanaku su se predstavili članovi tima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore (JU Kulturno informativni centar „Budo Tomović“ iz Podgorice) koji će u idućih nekoliko mjeseci provoditi projekat čiju okosnicu čini izvođenje djela The Armed Man: A Mass For Peace, kompozitora Karla Jenkinsa.

Sastanak je uvodnom riječju otvorila Irena Orozović, umjetnička koordinatorica koja ujedno potpisuje i režiju projekta. Orozović je navela da se izvođenjem kompozicije The Armed Man: A Mass For Peace,  koje će biti održano krajem godine, Bosna i Hercegovina i Crna Gora priključuju svjetskom obilježavanju dvadesete godišnjice od premijernog izvođenja ovog izuzetnog djela.

Prisutnima su se obratili i članovi tima agencije UNDP koji su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje sa JU BKC KS. „Ovaj projekat kroz umjetnost objedinjava vrijednosti za koje se zalažemo kroz Zajednički program, a to su promocija mira i dijaloga, regionalne saradnje i inkluzije. Radujemo se predstojećim aktivnostima“, navela je Amira Vejzagic-Ramhorst, koordinatorica za BiH Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost”, koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

30.11.2020.

Solistički koncert pijaniste Muhameda Sadovića, 01. 12. JU BKC KS u 19,00 sati

JU „Bosanski kulturni centar KS“ organizuje solistički koncert jednog od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih pijanista mlađe generacije, Muhameda Sadovića, u utorak, 01.…

24.11.2020.

Koncert: Isak Haračić, violončelo i Sonja Marković, klavir, ponedjeljak, 30. 11. 2020. u 19,00 sati, Galerija JU BKC KS

JU „Bosanski kulturni centar KS“ u okviru koncertne sezone klasične muzike najavljuje koncert na kojem će publika imati priliku da…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777