POČETNA / VIJESTI

Održan sastanak tima kojim je zvanično počelo izvođenje projekta „Glasovi mira“.

02.10.2020.

U JU BKC KS, u četvrtak, 01. 10. održan je sastanak tima kojim je zvanično počelo izvođenje projekta „Glasovi mira“. JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Tema sastanka je bila prezentacija projekta „Glasovi mira“. Na  sastanaku su se predstavili članovi tima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore (JU Kulturno informativni centar „Budo Tomović“ iz Podgorice) koji će u idućih nekoliko mjeseci provoditi projekat čiju okosnicu čini izvođenje djela The Armed Man: A Mass For Peace, kompozitora Karla Jenkinsa.

Sastanak je uvodnom riječju otvorila Irena Orozović, umjetnička koordinatorica koja ujedno potpisuje i režiju projekta. Orozović je navela da se izvođenjem kompozicije The Armed Man: A Mass For Peace,  koje će biti održano krajem godine, Bosna i Hercegovina i Crna Gora priključuju svjetskom obilježavanju dvadesete godišnjice od premijernog izvođenja ovog izuzetnog djela.

Prisutnima su se obratili i članovi tima agencije UNDP koji su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje sa JU BKC KS. „Ovaj projekat kroz umjetnost objedinjava vrijednosti za koje se zalažemo kroz Zajednički program, a to su promocija mira i dijaloga, regionalne saradnje i inkluzije. Radujemo se predstojećim aktivnostima“, navela je Amira Vejzagic-Ramhorst, koordinatorica za BiH Zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost”, koji provode agencije Ujedinjenih nacija.

06.01.2021.

Potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali ambasadori“

U Sarajevu je 06. januara 2020. godine potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali…

12.12.2020.

Promocija albuma „VOYAGE“, pijaniste Bartolomeja Stankovića, 17. 12. 2020. Galerija JU BKC KS, 18,00 sati

JU „Bosanski kultuni centar KS“ najavljuje promociju novog albuma pijaniste Bartolomeja Stankovića. CD pod nazivom  „VOYAGE“ je drugi album ovog…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777