POČETNA / VIJESTI

Na Međunarodni dan ljudskih prava održan sastanak korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”

10.12.2020.
Na Međunarodni dan ljudskih prava JU „Bosanski kulturni centar KS“ i KIC „Budo Tomović” iz Podgorice, partneri na DFF projektu ”Glasovi mira”, učestvovali su na sastanaku korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”. U okviru sastanka “Snažnija saradnja, bolji dijalog i razumijevanje, u fokusu današnjeg sastanka #DijalogZaBuducnost” predstavili smo aktivnosti, rezultate rada i uspjehe ostvarene i u vrijeme pandemije.
Ono na šta je JU BKC kao glavni aplikant projekta posebno ponosna jeste uspješna realizacija prvih aktivnosti projekta „Glasovi mira“ u koje ubrajamo održavanje audicije za horske pjevače i kreiranje Omladinskog hora Glasovi mira u Sarajevu i Podgorici, te uspješna realizacija horskih proba.
Uspjeh leži u istrajnosti i vjeri u ono što radimo, a naša glavna pokretačka energija i inspiracija su mladi.
JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).
“Na Dan ljudskih prava XX organizacija i institucija okupljeno oko zajedničke ideje – dijalog za budućnost! Stvarajmo svijet u kojem niko neće biti zapostavljen, u kojem se prava svakoga poštuju, u kojem ima mjesta za sve.
20.01.2021.

JU BKC KS PREDSTAVLJA SERIJAL EDUKATIVNIH EMISIJA O DAROVITOJ DJECI „ŠTA SVE MOGU, ŠTA SVE ZNAM“

Realizacijom projekta “Šta sve mogu, šta sve znam“, želi se pružiti šansa darovitoj djeci da se predstave, da pokažu šta…

06.01.2021.

Potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali ambasadori“

U Sarajevu je 06. januara 2020. godine potpisan Protokol o saradnji između JU „Bosanski kulturni centar KS“ i Udruženja „Mali…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777