POČETNA / VIJESTI

Na Međunarodni dan ljudskih prava održan sastanak korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”

10.12.2020.
Na Međunarodni dan ljudskih prava JU „Bosanski kulturni centar KS“ i KIC „Budo Tomović” iz Podgorice, partneri na DFF projektu ”Glasovi mira”, učestvovali su na sastanaku korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”. U okviru sastanka “Snažnija saradnja, bolji dijalog i razumijevanje, u fokusu današnjeg sastanka #DijalogZaBuducnost” predstavili smo aktivnosti, rezultate rada i uspjehe ostvarene i u vrijeme pandemije.
Ono na šta je JU BKC kao glavni aplikant projekta posebno ponosna jeste uspješna realizacija prvih aktivnosti projekta „Glasovi mira“ u koje ubrajamo održavanje audicije za horske pjevače i kreiranje Omladinskog hora Glasovi mira u Sarajevu i Podgorici, te uspješna realizacija horskih proba.
Uspjeh leži u istrajnosti i vjeri u ono što radimo, a naša glavna pokretačka energija i inspiracija su mladi.
JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).
“Na Dan ljudskih prava XX organizacija i institucija okupljeno oko zajedničke ideje – dijalog za budućnost! Stvarajmo svijet u kojem niko neće biti zapostavljen, u kojem se prava svakoga poštuju, u kojem ima mjesta za sve.
23.01.2021.

Potpisan Protokol o saradnji između JU BKC KS i Udruženja gluhih KS sa ciljem realizacije inkluzivnih teatarskih radionica u okviru projekta „Glasovi mira“

U petak, 22. 01. 2021. potpisan je Protokol o saradnji između JU BKC KS i Udruženja gluhih Kantona Sarajevo. Protokol,…

23.01.2021.

Realizacijski timovi iz Podgorice i Sarajeva, sastali se u Sarajevu u cilju finalizacije dogovora oko završnih priprema za projekat „Glasovi mira“

Predstavnici realizacijskih timova projekta „Glasovi mira“ sastali su se u petak, 22. januara 2021. u Sarajevu,  u prostorijama Bosanskog kulturnog…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777