POČETNA / VIJESTI

Na Međunarodni dan ljudskih prava održan sastanak korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”

10.12.2020.
Na Međunarodni dan ljudskih prava JU „Bosanski kulturni centar KS“ i KIC „Budo Tomović” iz Podgorice, partneri na DFF projektu ”Glasovi mira”, učestvovali su na sastanaku korisnika grantova i partnerskih organizacija u Zajedničkom regionalnom progamu “Dijalog za budućnost”. U okviru sastanka “Snažnija saradnja, bolji dijalog i razumijevanje, u fokusu današnjeg sastanka #DijalogZaBuducnost” predstavili smo aktivnosti, rezultate rada i uspjehe ostvarene i u vrijeme pandemije.
Ono na šta je JU BKC kao glavni aplikant projekta posebno ponosna jeste uspješna realizacija prvih aktivnosti projekta „Glasovi mira“ u koje ubrajamo održavanje audicije za horske pjevače i kreiranje Omladinskog hora Glasovi mira u Sarajevu i Podgorici, te uspješna realizacija horskih proba.
Uspjeh leži u istrajnosti i vjeri u ono što radimo, a naša glavna pokretačka energija i inspiracija su mladi.
JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” provodi projekat ”Glasovi mira” u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).
“Na Dan ljudskih prava XX organizacija i institucija okupljeno oko zajedničke ideje – dijalog za budućnost! Stvarajmo svijet u kojem niko neće biti zapostavljen, u kojem se prava svakoga poštuju, u kojem ima mjesta za sve.
12.05.2021.

Premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna stanica BKC” 15. 05. 2021.

JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“ sa ponosom najavljuje premijerno prikazivanje snimka koncerta pod nazivom „Sevdah orient express – polazna…

07.05.2021.

Dječija predstava-mjuzikl “Aladdin˝, 07. 05. 2021. u 16,00

Festival dječije umjetnosti “FEDU”, bit će svečano završen predstavom- mjuziklom “Aladdin˝, u petak, 07.05. 2021. godine u 16,00 sati, u…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777