POČETNA / VIJESTI

I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“, 21. 01. 2019.

22.01.2019.

U galeriji JU BKC KS, 21. 01. 2019.  u 16 sati, održan je I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“. Skup je održan u organizaciji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”, a pod potkroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na skupu su učestvovali eminentni predavači iz oblasti nauke i struke:
Mr. sc. Nihada Čolić, direktor Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo,
Doc.dr. Daniel Maleč, Pedagoški fakultet Sarajevo, Doc.dr. Haris Memišević, Pedagoški fakultet,
Amel Kapo, MA, trener plivačkog kluba-Spid,
Azur Kuduzović, MA, Centar za slijepa i slabovidna lica Kantona Sarajevo i Adnan Vefić, MA, Udruženje-Health life.

Predavanja u okviru navedenog skupa pratilo je više od 250 učesnika, profesora razredne i predmetne nastave osnovnih škola Kantona Sarajevo, kao i studenata Pedagoškog fakulteta.

Obrazovna inkluzija je tema koja je relevantna za pedagoški i društveni kontekst, a posebno za savremene odgojno-obrazovne reforme. S tim u vezi uočila se potreba za realizacijom ovakovog jednog skupa, a koja je iznikla upravo iz saradnje Pedagoškog fakulteta, kao najstarijeg fakulteta u Bosni i Hercegovini i Bosanskog kulturnog centra kao iznimno respektabilne kulturne institucije, koji je prepoznajući značaj ovakovog jednog skupa, partnerski pristupio ovom projektu.

25.04.2019.

Održana treća po redu radionica u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“

U srijedu, 24. 04. 2019. god. je održana treća po redu muzička i dramska radionica, u okviru projekta „Novogodišnja iskrica“.…

25.04.2019.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Milan Trivić u posjeti JU BKC KS

Delagacija Gradske uprave Grada Sarajeva posjetila je u utorak, 23.05. JU "Bosanski kulturni centar KS". Tom prilikom je zamjenik gradonačelnika…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777