POČETNA / VIJESTI

I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“, 21. 01. 2019.

22.01.2019.

U galeriji JU BKC KS, 21. 01. 2019.  u 16 sati, održan je I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“. Skup je održan u organizaciji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”, a pod potkroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na skupu su učestvovali eminentni predavači iz oblasti nauke i struke:
Mr. sc. Nihada Čolić, direktor Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo,
Doc.dr. Daniel Maleč, Pedagoški fakultet Sarajevo, Doc.dr. Haris Memišević, Pedagoški fakultet,
Amel Kapo, MA, trener plivačkog kluba-Spid,
Azur Kuduzović, MA, Centar za slijepa i slabovidna lica Kantona Sarajevo i Adnan Vefić, MA, Udruženje-Health life.

Predavanja u okviru navedenog skupa pratilo je više od 250 učesnika, profesora razredne i predmetne nastave osnovnih škola Kantona Sarajevo, kao i studenata Pedagoškog fakulteta.

Obrazovna inkluzija je tema koja je relevantna za pedagoški i društveni kontekst, a posebno za savremene odgojno-obrazovne reforme. S tim u vezi uočila se potreba za realizacijom ovakovog jednog skupa, a koja je iznikla upravo iz saradnje Pedagoškog fakulteta, kao najstarijeg fakulteta u Bosni i Hercegovini i Bosanskog kulturnog centra kao iznimno respektabilne kulturne institucije, koji je prepoznajući značaj ovakovog jednog skupa, partnerski pristupio ovom projektu.

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777