POČETNA / VIJESTI

I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“, 21. 01. 2019.

22.01.2019.

U galeriji JU BKC KS, 21. 01. 2019.  u 16 sati, održan je I naučni skup pod nazivom „Inkluzivne i edukcijske prakse u BiH i regiji“. Skup je održan u organizaciji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo”, a pod potkroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na skupu su učestvovali eminentni predavači iz oblasti nauke i struke:
Mr. sc. Nihada Čolić, direktor Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo,
Doc.dr. Daniel Maleč, Pedagoški fakultet Sarajevo, Doc.dr. Haris Memišević, Pedagoški fakultet,
Amel Kapo, MA, trener plivačkog kluba-Spid,
Azur Kuduzović, MA, Centar za slijepa i slabovidna lica Kantona Sarajevo i Adnan Vefić, MA, Udruženje-Health life.

Predavanja u okviru navedenog skupa pratilo je više od 250 učesnika, profesora razredne i predmetne nastave osnovnih škola Kantona Sarajevo, kao i studenata Pedagoškog fakulteta.

Obrazovna inkluzija je tema koja je relevantna za pedagoški i društveni kontekst, a posebno za savremene odgojno-obrazovne reforme. S tim u vezi uočila se potreba za realizacijom ovakovog jednog skupa, a koja je iznikla upravo iz saradnje Pedagoškog fakulteta, kao najstarijeg fakulteta u Bosni i Hercegovini i Bosanskog kulturnog centra kao iznimno respektabilne kulturne institucije, koji je prepoznajući značaj ovakovog jednog skupa, partnerski pristupio ovom projektu.

08.02.2019.

Svečani koncert povodom 25 godina od osnivanja Ansambla narodnih igara i pjesama „Kolo bosansko“

Ansambl narodnih igara i pjesama „Kolo bosansko“ izvest će svečani koncert povodom 25 godina od osnivanja Ansambla. Cjelovečernji program će…

04.02.2019.

Drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih

Pred nama je drugi broj časopisa Obrazovanje odraslih, za 2018. godinu, koji proslavlja važan jubilej, 18 godina od izlaženja prvog…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777