POČETNA / VIJESTI

Humanitarni koncert pod nazivom „Muzikom za život“ za liječenje malene Lejne Smajić

28.05.2019.

Veliki humanitarni koncert pod nazivom „Muzikom za život“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za liječenje Lejne Smajić održat će se u srijedu, 29. 05. u 18 sati u velikoj dvorani JU „Bosanski kulturni centar KS“. Koncert organizuje Srednja muzička škola Sarajevo u koprodukciji sa JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“.
Ulaz na koncert je slobodan, a tokom koncerta će se prikupljati dobrovoljni prilozi za Lejnu Smajić iz Sarajeva, koja ima dvadeset mjeseci, a prije godinu dana dijagnosticirana joj je akutna limfoblastična leukemija i od tada se liječi na pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Prema riječima njenih roditelja, njeno opšte stanje se dramatično pogoršalo i sada su potrebne specifične dijagnostičke procedure koje bi pomogle da se njeno stanje poboljša i da malena Lejna u potpunosti ozdravi!
Ukupna suma potrebna za liječenje malene Lejne iznosi oko 300.000 KM, tako da je svaka pomoć veoma bitna.
Novac se može donirati i putem humanitarnih telefona na broj: 17006 (operateri unutar BiH, iznos od 2 KM) i pozivom na 090 292 020 (operateri unutar BiH iznos 3 KM), ili putem žiro računa.

Pored učenika Srednje muzičke škole Sarajevo na koncertu 29. 05. učestvuju: Srednja muzička škola Sarajevo, Muzička akademija Sarajevo, Muzička akademija Istočno sarajevo, Srednjoškolski centar Istočno Sarajevo, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Srajevo, Osnovna muzička škola “Mladen Pozajić”, Osnovna muzička i baletna škola „Novo Sarajevo“, Osnovna muzička škola „Ilidža“, Muzička škola „Mali Mozart“ i Muzička škola „Basics“.

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777