POČETNA / VIJESTI

Dževdet Tuzlić, bh novinar, 10. aprila u BKC-u predstavlja knjigu “Život na stiku”

09.04.2019.

Povodom obilježavanja 40 godina profesionalnog novinarstva, bosanskohercegovački novinar Dževdet Tuzlić predstavit će knjigu pod nazivom “Život na stiku”.

Promocija će biti održana u srijedu, 10. aprila, u JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo u 18:30 sati.
U predstavljanju knjige sudjeluju: Enver Kazaz, profesor Filozofskog fakulteta Sarajevo, Boro Kontić, direktor Media centra Sarajevo, Goran Simić, pjesnik, te Mustafa Kapidžić, urednik Izdavačke kuće KULT B, koja je, uz suizdavača Planjax iz Tešnja, knjigu štampala. Koproducent ove promocije je JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo.

Knjiga objedinjuje dio opusa sadržanog u susretima sa nekim od najeminentnijih aktera svjetske, evropske, regionalne i bosanskohercegovačke kulturne scene.
Knjiga predstavlja svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine sedamdesetih do danas koje će na promociji biti potkrijepljeno fotografijama, isječcima iz novina, audio i vizualnim materijalima iz intervjua i drugih novinarskih formi koje je ovaj svestrani novinar upražnjavao proteklih 40 godina profesionalnog bavljenja novinarstvom.
“Život na stiku” sa podnaslovom “40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima” presjek je višedecenijske novinarske prakse prisutne u emisijama iz kulture koje je autor radio na radiju i televiziji, te njegovog pisanja u printanim medijima, odnosno u emisijama “Treća dimenzija”, Drugog programa Radio Sarajeva, na kanalima FTV i BHT1, dnevniku “Nezavisne novine” itd.

14.07.2020.

Dokumentarni film „Putovanje kroz vrijeme – Balkan Dance Project“

Dokumentarni film o plesnom projektu „Putovanje kroz vrijeme – Balkan Dance Project“ bit će premijerno prikazan putem facebook stranice: Bosanski…

08.07.2020.

Promocija knjige “Kada od čovjeka očekuješ da bude muškarac – Licem u lice sa ratom”, autorice Christine Doctare, 11. 07. u 18.00 sati, JU BKC KS

Promocija knjige "Kada od čovjeka očekuješ da bude muškarac - Licem u lice sa ratom", autorice Christine Doctare, održat će…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777