POČETNA / VIJESTI

Donacija Općine Centar JU BKC KS u iznosu od 15.000 KM

22.05.2019.

U utorak, 14. maja 2019. godine, potpisan je Protokol kojim je Općina Centar iz budžeta donirala 15.000 maraka Javnoj ustanovi „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“. Protokol su potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor JU BKC KS, Edin Kukavica. Novac će se utrošiti za rekonstrukciju bine. Načelnik Ajnadžić je naglasio da je u prošloj godini Općina također izdvojila sredstva u iznosu od 15.000 maraka za sanaciju ulaznog atrija Bosanskog kulturnog centra, a sa podrškom će nastaviti i u budućnosti.
Menadžment JU “Bosanski kulturni centar KS” je od prošle godine pokrenuo obnovu određenih dijelova zgrade, u čije je održavanje već dugi niz godina uloženo veoma malo sredstava. Prema riječima direktora Edina Kukavice “Ovdje se ne radi samo o socijalnoj osjetljivosti i društvenoj odgovornosti. Svaki ovaj iznos koji dobijemo treba pomnožiti sa činjenicom da načelnik i općinska administracija Općine Centar ovo ne moraju raditi. Ničim ih ne obavezuje niti jedan zakon izuzev dobre volje da pomognu, socijalne osjetljivosti i društvene odgovornosti prema građanima, odnosno korisnicima Bosanskog kulturnog centra, ali i šire. Sredstva koja smo dobili od Općine će biti utrošena na rekonstrukciju bine. U prošloj godini je rađena vanjska konstrukcija zgrade, a sada je težište prebačeno na rekonstrukciju glavne sale koja podrazumijeva nabavku razglasne i rasvjetne opreme, kao i rekonstrukciju bine”.
Potpisivanju protokola u ime Općine su prisustvovali i savjetnici načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, te pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.
(Fotografija preuzete sa internet stranice Općine Centar).

04.07.2019.

Baščaršijske noći, koncerti: Činčila, Jindas, Skroz, Sunday Stories, Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, 21 sat

U okviru Festivala Baščaršijske noći publika će imati priliku da posluša najbolje predstavnike aktuelne sarajevske muzičke scene. Tako će u…

04.07.2019.

ČASOPIS „OBRAZOVANJE ODRASLIH“ UVRŠTEN U BAZU CEEOL

Časopis „Obrazovanje odraslih“, koji ove godine bilježi 18 godina izlaženja u Bosni i Hercegovini, ovaj značajan jubilej obilježava važnim iskorakom…

KONTAKTIRAJTE NAS

info@bkc.ba

+387 33 586 777